Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect iniţiat de fostul ministru de Interne Marcel Vela care completează legea 360/2002 privind Statutul poliţistului şi care prevede că studenţii Academiei de Poliţie declaraţi inapţi medical îşi pot continua studiile fără a primi grad profesional şi fără a fi încadraţi în Ministerul de Interne (MAI). Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002.

Intervenţiile legislative vizează crearea cadrului juridic astfel încât studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a Ministerului de Interne, care sunt declaraţi inapţi pentru continuarea studiilor prin decizie medicală definitivă dispusă de către autorităţile competente, la cerere, să poată opta pentru continuarea programelor de studii de ordine publică şi siguranţă publică, respectiv, drept, organizate la forma de învăţământ cu frecvenţă, fără ca la absolvire să li se acorde gradul profesional şi fără a fi încadraţi în Ministerul de Interne. Totodată, studenţii aflaţi în această situaţie urmează a fi exoneraţi de obligaţia restituirii cheltuielilor efectuate pe timpul desfăşurării programelor de studii.

„Prin excepţie de la prevederile alin.(1), studenţii Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» a Ministerului Afacerilor Interne, care sunt declaraţi inapţi pentru continuarea studiilor prin decizie medicală definitivă dispusă de către autorităţile competente, pot opta pentru continuarea studiilor în aceeaşi instituţie în programul de studii de licenţă de drept, organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă, fără ca, la absolvire, să li se acorde gradul profesional şi fără obligaţia de a fi încadraţi în Ministerul Afacerilor Interne”, arată proiectul adoptat miercuri de către deputaţi.

De asemenea, „studenţii Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» a Ministerului Afacerilor Interne, aflaţi în situaţia prevăzută la art.21 alin (1 2 ), sunt exoneraţi de obligaţia restituirii cheltuielilor efectuate pe timpul desfăşurării programelor de studii, asumată prin angajamentele încheiate în condiţiile art.70 alin. (1)”, mai indică iniţiata legislativă adoptată.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de for decizional şi astfel legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.