Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, afirmă, referindu-se la posibilitatea ridicării plafonului până la care se acordă cardul pentru plata facturilor, că o astfel de decizie nu a fost luată în coaliţia de guvernare. El e de părere că această decizie nu trebuie să aibă ”un puternic caracter politic”. Boloş avansează şi ideea majorării ajutorului de încălzire, dacă preţurile la energie vor continua să crească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În momentul de faţă, această decizie în coaliţie nu s-a luat. Eu am judecat lucrurile din perspectiva persoanelor şi familiilor defavorizate, pentru că până la urmă la ei ne gândim. (...) Eu nu cred că această decizie ar trebui să fie cu un pronunţat caracter politic, pentru că totuşi e vorba despre oameni şi la ei trebuie să ne gândim. Dacă costurile cu utilităţile în continuare o să fie pe un trend crescător, este limpede că trebuie să ne gândim poate chiar şi la actualizarea ajutorului de încălzire. Este bine că aceşti bani îi avem şi ei sunt alocaţi din bugetul Uniunii Europene”, a declarat Marcel Boloş, într-un interviu acordat România TV. 
 
Boloş a explicat că persoanele cu un venit de până la 400 de euro pot fi considerate, în accepţiunea Comisiei Europene, drept persoană vulnerabilă, iar pentru creşterea plafonului autorităţile române trebuie să justifice decizia. 
 
”Noi trebuie să ducem justificările de rigoare şi să avem şi discuţii cu Comisia Europeană pe această temă. Eu sper, indiferent cine va fi titularul de portofoliu, să se gândească şi la oameni pentru că şi noi aveam de ales între a sta pasivi şi a nu face nimic sau a ne lupta pentru oameni”, a adăugat Boloş.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.