Secretarul general al PNL Lucian Bode a declarat, vineri la Congresul Organizaţiei Femeilor Liberale, că PNL şi-a asumat dezideratul de a promova politicile publice care să încurajeze implicarea femeilor nu doar în politică, ci în toate domeniile de activitate care susţin societatea. El a mai spus că PNL a reuşit să asigure o guvernare puternică şi stabilă, iar toate sondajele de opinie arată că partidul este consolidat la 22 – 24% din opţiunile românilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Încheiem luna martie, luna dedicată femeilor, cu un eveniment important pentru marea familie liberală, Congresul Extraordinar al Organizaţiei de Femei. Sunteţi o structură esenţială şi puternică care v-aţi câştigat locul şi rolul prin muncă şi seriozitate.  Vă apreciem şi ne bazăm pe dumneavoastră pentru că sunteţi unul din pilonii pe care acest partid s-a clădit şi îşi continuă evoluţia. Sunteţi o forţă şi o voce avizată care duce mesajul liberalismului mai aproape de oameni. Cele două moţiuni de astăzi, intitulate «Unite pentru reuşite» şi «Pentru România, cu suflet», sunt două viziuni bine articulate despre viitorul Partidului Naţional Liberal, viitor în care amprenta dumneavoastră îşi are locul binemeritat. Obiectivele exprimate în cuprinsul celor două moţiuni surprind nu doar misiunea femeilor liberale, ele sunt în puternic acord cu misiunea asumată a Partidului Naţional Liberal. Promovarea de politici publice care să încurajeze implicarea femeilor nu doar în politică, ci în toate domeniile de activitate care susţin societatea românească este un deziderat pe care PNL şi l-a asumat. Am ales să facem politică pentru oameni, iar organizaţia femeilor liberale este un ambasador extrem de valoros în relaţia cu comunităţile. Puneţi suflet în tot ceea ce faceţi şi pe viitor, pentru că doar prin implicare, dedicare şi seriozitate reuşim să ajungem la oameni şi să îi convingem că viziunea liberală despre societate şi economie este soluţia pentru o guvernare responsabilă”, a afirmat Lucian Bode, vineri la Congresul OFL din Bucureşti.
 
El a mai spus că PNL a reuşit să asigure o guvernare puternică şi stabilă, „în cel mai greu context de securitate din ultimele decenii”.
 
„Trebuie spus mai des acest lucru pentru că sunt mulţi factori destabilizatori care încearcă să deturneze sensul şi direcţia guvernării. Indiferent de câte bătălii ducem, în interior trebuie să rămânem uniţi, de aceea contăm pe sfatul şi tactul dumneavoastră în conturarea celor mai bune decizii. Sunteţi puternic implicate în tot ceea ce înseamnă guvernare, locală sau centrală, sunteţi parte la decizii, iar prin prezenţa voastră în forurile legislative si guvernamentale aveţi ocazia să vă exprimaţi opiniile şi să  gestionaţi problematici complexe. OFL nu este un apendice al PNL, ci formează un tot unitar cu PNL. De aceea, îmi doresc ca munca să fie de echipă, un parteneriat de la egal la egal cu drepturi şi obligaţii echitabil asumate şi  partajate.  Victoriile PNL sunt ale tuturor, la fel şi insuccesele. În calitate de secretar general al partidului vreau ca toate structurile interne să facă front comun pentru atingerea obiectivelor fixate. Stăm la aceeaşi masă, sub aceeaşi siglă şi împărtăşim aceleaşi valori. Ne aşteaptă o perioada dificilă, cu mize mari, de aceea  PNL trebuie să fie unit pentru reuşita guvernării şi reuşita la toate alegerile ce vor urma. Şi da, PNL trebuie să pună suflet şi pasiune, alături de seriozitate şi competenţă în acţiunea lui politică, în realizarea marilor proiecte pentru România”, a mai precizat Bode.
 
Ministrul de Interne a adăugat că liberalii vor stabilitatea politică şi socială a ţării, precum şi dezvoltarea României.
 
„Ceea ce ne interesează este stabilitatea politică şi socială a ţării, accelerarea dezvoltării economice şi o viaţă mai bună pentru copiii noştri. Avem nevoie de politici coerente şi coordonate de combatere a crizei demografice şi de susţinere a familiilor. Conştientizăm cu toţii importanţa familiei într-o societate, aceasta fiind liantul social care asigură viitorul acestei ţări. PNL este un partid care crede în valorile familiei şi le promovează. Totodată, prezenţa mai consistentă a femeilor în viaţa politică aduce mai mult respect şi civilitate în dezbaterea publică. O mai bună şi mai consistentă reprezentare a dumneavoastră în viaţa politică, în Parlament şi în structurile de conducere ale administraţiei locale - absolut necesară -  aduce în mod firesc şi un plus de responsabilitate politică pentru OFL -  mă refer la scorul pe care PNL şi-l propune la următoarele runde de alegeri şi la calitatea candidaţilor propuşi. Toate filialele şi organizaţiile noastre, nu doar OFL, trebuie să aibă baremuri clare de asumat şi responsabilităţi pe măsură”, a completat Bode.
 
„Nu putem unii fără alţii, doar uniţi vom reuşi să facem din PNL o formaţiune politică credibilă, autentică si cu soluţii pentru oameni”, a mai explicat Lucian Bode.
 
„Aveţi astăzi de ales între două candidaturi puternice la preşedinţia OFL: Doamna Nicoleta Pauliuc şi doamna Cristina Trăilă. Două colege cu un parcurs politic foarte bun, solid, cu realizări şi obiective serioase de viitor pentru OFL şi pentru PNL. Este o alegere dificilă, pentru că ambele candidate la preşedinţia OFL sunt foarte capabile şi au venit în faţa dumneavoastră cu platforme-moţiuni excelente, cu idei şi obiective ambiţioase şi bine argumentate. Le felicit pe colegele mele, Cristina şi Nicoleta pentru modul elegant şi pertinent în care au dus această campanie internă, pentru competiţia de idei şi proiecte şi pentru că au coagulat în jurul lor echipe valoroase care vor duce mai departe proiectul liberal de dezvoltare Ţin în mod deosebit să-i mulţumesc doamnei Florica Cherecheş pentru modul cum a condus OFL, pentru tot efortul depus. Contăm, în continuare, pe sprijinul, experienţa ei politică şi de viaţă remarcabilă. Felicitări, Florica! Congresul de astăzi, trebuie să fie Congresul relansării şi întăririi Organizaţiei de Femei Liberale. Dar trebuie să fie mai mult decât atât şi sunt convins că va fi: să fie un semnal puternic al întăririi şi revigorării întregului PNL! Peste câteva zile, pe 10 aprilie, se împlineşte un an de la ultimul Congres al Partidului Naţional Liberal. A fost un an foarte dificil, în care PNL şi-a dovedit rezistenţa şi capacitatea de a reveni, de a se reface”, a mai spus ministrul liberal.
 
Acesta a mai precizat că sondajele de opinie indică faptul că PNL este consolidat la 22-24% din opţiunile românilor.
 
„Doamnelor si domnilor în absolut toate sondajele de opinie, PNL este consolidat la 22 – 24% din opţiunile românilor. După trei ani si jumătate de guvernare în care nu am ratat nicio criză, de la criza pandemică la criza de securitate, la criza economică şi criza energetică, peste toate acestea am avut şi un festival al democraţiei. Faptul că astăzi PNL este consolidat la peste 23%, este un bun suport şi solid pentru pentru ceea ce ne propunem să realizăm în 2024.   Suntem pe un drum sigur, care trebuie consolidat. O vom face, cu sprijinul şi implicarea directă a dumneavoastră. Avem mari oportunităţi pe care nu trebuie să le ratăm. Doar împreună vom reuşi să ducem PNL mai aproape de victoriile anului 2024 şi de atingerea obiectivelor de ţară. În finalul intervenţiei mele permiteţi-mi să îi mulţumesc doamnei preşedinte Raluca Turcan pentru buna coordonare şi organizare a acestui eveniment de excepţie a OFL. Mulţumesc, Raluca!  Dumneavoastră tuturor, succes pe mai departe şi cât mai multe proiecte pentru oameni!”, a conchis Bode.
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.