Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marţi, că Andrei Volosevici, candidatul liberalilor la Primăria Ploieşti, pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi luare de mită, îndeplineşte, la momentul actual, criteriile de integritate pentru a intra în cursa electorală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Domnul Volosevici îndeplineşte criteriile de integritate. Nu este acuzat, în acest moment, de dare, luare de mită sau alte probleme de genul acesta. Respectăm criteriile de integritate", a declarat Vasile Blaga, după şedinţa Biroului Politic al partidului. 

Declaraţia liderului PNL este contrazisă, însă, de anunţul făcut recent de DNA, potrivit căruia împotriva lui Volosevici s-a dispus începerea urmăririi penale, la data faptelor primar al municipiului Ploieşti, în prezent senator, pentru abuz în serviciu şi luare de mită. 

Senatorul Andrei Volosevici este acuzat că, în perioada în care era primar al Ploieştiului, a semnat un contract de asociere între municipalitate şi SC FC Petrolul SA, pentru finanţarea acestei societăţi, prejudiciul produs în acest fel bugetului local depăşind 32,5 milioane de lei.

De asemenea, el este acuzat că a luat mită 80.000 de lei pentru ca o anumită firmă să câştige un contract de lucrări finanţat de Primărie.

Potrivit punctului 10 din criteriile de integritate adoptate de PNL, nu pot candida la alegeri cei împotriva cărora s-a început urmărirea penală pentru infracţiuni de luare sau dare de mită sau infracţiuni comise cu violenţă. 

 

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.