Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, duminică, la Iaşi, că liberalii nu vor renunţa la candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăra Capitalei, explicând că multe dintre critici vin din zona unor reprezentanţi ai societăţii civile care sprijină un alt candidat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Blaga a afirmat, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că nu există niciun motiv ca PNL să renunţe la candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei şi că acesta din urmă este acuzat, "fără dovezi, de tot felul de lucruri”.

"Nu văd de ce am renunţa la această candidatură. Pentru că este criticat? Foarte bine. Sunt oameni care critică, noi suntem atenţi, dar cu nişte observaţii. Vedem că este criticat de unii din societatea civilă care sprijină un alt candidat. Să-l sprijine. Apoi este acuzat de tot felul de lucruri, fără dovezi. Vezi Doamne s-a ajuns până acolo încât chipurile candidatul ar schimba linia politică a partidului. Am văzut şi aberaţia asta, ca şi cum partidul ăsta este de ieri, nu de 140 de ani. Numai în consiliul naţional de coordonare sunt o mie de oameni. Nişte copilării”, a afirmat Vasile Blaga.

Celălalt copreşedinte PNL, Alina Gorghiu a recunoscut că au existat mai multe discuţii în partid privind desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, existând şi nume din interior vehiculate, dar şi propuneri din afara PNL, dar că în final s-a optat pentru varianta Marian Munteanu.

"S-au luat în discuţie şi posibile variante din interior. Nu au fost propuneri ferme de candidaţi, ci tatonări pentru a vedea cine şi-ar dori acest lucru. Unii şi-au dorit, alţii nu. În afara partidului, au existat mai multe nume propuse din societatea civilă, nu doar cel al lui Marian Munteanu, dar în urma analizei am ajuns la concluzia că acesta ar fi cel mai bun produs. Nu vorbim de Marian Munteanu, ci de ideea în sine”, a precizat Alina Gorghiu.

Ea a afirmat că se vehiculează în spaţiul public că PNL ar fi negociat inclusiv cu Nicuşor Dan sau Ciprian Ciucu, dar că astfel de lucruri nu sunt adevărate.

"Tot ce auziţi în aceste zile pe surse că am avut nu ştiu ce candidat acceptat este fals. Cine a fost propus oficial la final, acela a rămas. S-a speculat ba că s-au purtat discuţii cu Nicuşor Dan, ba cu domnul Ciucu. Nu, PNL nu a propus acestor doi candidaţi niciun parteneriat privind candidatura. Eu, Blaga şi cei din conducere când am făcut analiza pe Bucureşti am făcut-o cu bune intenţii. Acceptăm critici constructive, dar constat că în spatele unor platforme se ascund interese electorale. Ultimul lucru auzit e că nu vom susţine candidatura. Nici nu vreau să răspund la aşa ceva”, a afirmat Alina Gorghiu.

Liderii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au participat, duminică, la Iaşi, la acţiunea de lansare a candidaţilor PNL Iaşi la alegerile locale. La evenimentul desfăşurat la centrul Providenţa au fost prezenţi peste o mie de membri şi simpatizanţi PNL din judeţ.

Mai multe organizaţii neguvernamentale, între care Institutul de Politici Publice (IPP), Societatea Academică Română (SAR), Romani Criss şi ACCEPT, au dat publicităţii un ”Apel pentru democraţie şi valori europene”, în care cer PNL retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei, considerând această nominalizare ”o ofensă adusă valorilor democratice ale societăţii în care trăim”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.