Deputatul ALDE Ion Cupă, nominalizat la Ministerul Energiei, este viceliderul Grupului ALDE de la Camera Deputaţilor, este economist, se află la al doilea mandat de parlamentar, este preşedintele Consiliului de Administraţie al CE Rovinari şi a deţinut mai multe funcţii de conducere în Direcţiile Finanţelor Publice Gorj şi Mehedinţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 51 de ani, Cupă a absolvit în 1994 Academia de studii economice-Facultatea Finanţe Bănci si Contabilitate, lucrând apoi ca economist la SC Energoconstrucţia S.A. Bucureşti. În 1995 a fost Director economic EnergoEmirates Al-Aiu.

Cupă a fost în mai multe rânduri director la DGFP Gorj şi Mehedinţi, a fost membru supleant în Consiliul Naţional de Integritate, din 2011 fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie al CE Rovinari.

Din 2015 este lider al ALDE Dolj,

Ion Cupă este membru  în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO şi este preşedinte în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic  a Camerei. 

În actuala legislatură a susţinut 28 de iniţiative legislative, patru dintre acestea devenind legi. Niciuna dintre ele nu a avut legătură cu domeniul pe care urmează să îl coordoneze. El a avut şi o interpelare cu tema ”Protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi istoric al jud.Dolj”.

Conform declaraţiei de avere, are două terenuri intravilane în Drobeta Turnu Severin, unde are şi o casă de 473 de metri pătraţi cumpărată în 2007.

Are un Mercedes E220 fabricat în 2011, un motociclu L7e şi mai multe conturi la BRD, cea mai mare sumă fiind de 50.000 de lei.

Ion Cupă este acţionar la SC Sara Laboratory SRL, unde asociat unic este soţia sa şi deţine 55% din SC Harasprest SRL. El are o datorie de 39.780 de euro la BRD Severin, scadentă în 2032.

Soţia sa este biolog specialist la Spitalul judeţean Mehedinţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.