Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri că raportul MCV scoate în evidenţă regresele făcute de România în domeniul justiţiei în timpul guvernării PSD, ceea ce arată că România trebuie să se afle în continuare sub monitorizarea Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dacă raportul anterior vorbea despre elemente pozitive şi despre lucruri pe care România le face şi este aproape de ridicarea mecanismului, raportul acesta ne arată neechivoc că România a făcut paşi înapoi, că guvernarea PSD agresează justiţia şi vedem, în termeni diplomatici, acest mesaj este transmis foarte clar Guvernului PSD, că modalitatea prin care se încearcă realizarea de paşi înapoi nu va fi acceptată de către Comisia Europeană. Din acest punct de vedere avem un raport negativ, care arată că pentru România MCV este un mecanism care este necesar şi ca continua să existe, concluziile acestuia fiind susţinute fără echivoc în USR”, a declarat Dan Barna.

 

Liderul USR a explicat că raportul dat publicităţii miercuri nu face decât să ne arate că din punctul de vedere al Comisiei acest an a fost un an pierdut.
 
”Se vorbeşte în mod expres despre pierderea vitezei pentru reformele în justiţie care păreau că merg spre o direcţie bună (...) Vedem că respectiv Comisia Europeană nu face decât să confirme ceea ce USR a spus în declaraţiile şi în poziţiile din ultimele săptămâni, faptul că numirile procurorilor sau modificarea mecanismului de numire a procurorilor trebuie să fie făcute după consultarea Comisiei de la Veneţia şi vedem că această îngrijorare este verbalizată expres în raportul Comisiei”, a mai spus Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.