Preşedintele USR, Dan Barna, a susţinut luni, într-o conferinţă de presă, că discută cu PNL care este momentul oportun pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că suspendarea plăţilor la Pilonul II de pensii ar putea fi "exact temeiul care să justifice o moţiune de cenzură".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Moţiunea de cenzură foarte probabil se va întâmpla în această legislatură (sesiune parlamentară - n.r.). Discutăm cu colegii din PNL care va fi cel mai bun moment oportun pentru demararea ei. O astel de iniţiativă (suspendarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii – n.r.) ar putea să fie exact temeiul care să justifice o moţiune de cenzură”, a explicat Dan Barna.

Întrebat dacă este de părere că şi celelalte partide din opoziţie vor susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, liderul USR a replicat: “Mă îndoiesc că partidele din opoziţie au o poziţie diferită faţă de această chestiune, pentru că vorbim despre a fura banii de pensii ai cetăţenilor. Nu e o chestiune de viziune economică sau de percepţie individuală a unui dezacord al doamnei prim-ministru. Vorbim foarte clar despre furtul banilor de pensii ai cetăţenilor României”.

În condiţiile în care Pilonul II de pensii a fost înfiinţat de Guvernul Tăriceanu, Dan Barna a spus că, având în vedere faptul că ALDE este “părtaş la porcăriile PSD”, nu are aşteptări de la ei în ceea ce priveşte susţinerea unei moţiuni de cenzură.

"Consecvenţa ALDE de a fi părtaşi, ciraci, complici la porcăriile pe care PSD le face României mă face să cred că nu avem ce aşteptări să avem de la acest partid în mometul de faţă (...) Din 2016, cu o excepţie nesemnificativă, ALDE a fost solidar în bloc cu Liviu Dragnea şi cu PSD", a mai spus el.

Guvernul vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, este o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În plus, ea a spus că legea pensiilor va fi pusă în dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.