Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, condamnă, luni, atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene. Ministrul de Externe afirmă că personalul Ambasadei este în siguranţă, chiar dacă o rachetă a lovit în apropierea sediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene, încălcând flagrant dreptul umanitar internaţional, ceea ce a dus la pierderea de vieţi omeneşti”, a transmis, luni, într-un mesaj pe Twitter, ministrul român de Externe.  

Acesta a precizat că personalul Ambasadei României este în siguranţă.  

“Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranţă, chiar dacă o lovitură a lovit la doar 850 m de sediul său”, a mai transmis ministrul.  

Mai multe explozii ai zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev. De asemenea, au fost vizate şi alte oraşe. Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost şi el bombardat luni, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.