Audierile de marţi din Comisia de apărare din Senat pe tema violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, au fost scoase de pe ordinea de zi, la propunerea reprezentanţilor PSD - ALDE, care i-au reproşat preşedintelui Comisiei, liberalul Marcel Vela, că nu i-a consultat când a decis invitarea la comisie a autorităţilor implicate în evenimente. Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Marcel Vela (PNL), a declarat, marţi, că parlamentarii puterii ”s-au temut să audă lucruri din gura prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru”, el precizând că în raportul MAI referitor la protestul din 10 august ”sunt multe dezacorduri, multe situaţii care se bat cap în cap şi ar fi fost o şedinţă foarte interesantă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Preşedintele Comisiei de apărare: Parlamentarii puterii ”s-au temut să audă lucruri din gura prefectului Capitalei”. În raportul MAI ”sunt multe dezacorduri, multe situaţii care se bat cap în cap”
CITEȘTE ȘI UPDATE - Cliseru: Nu prefectul conduce operaţiunile, nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor, e prea multă discuţie despre prefect. Nu mă simt victimă, nu ma simt oropsită, îmi văd de treabă. Nu am făcut nimic ilegal

Reprezentanţii PSD i-au reproşat lui Vela că nu i-a consultat şi că de fapt nu vrea să afle informaţii şi detalii despre incidente, ci doar scandal mediatic, iar auderile la care erau aşteptaţi, în ordine, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, coordonatorul acţiunii jandarmilor din data de 10 august, maiorul Laurenţiu Cazan şi ministrul de Interne Carmen Dan, au fost anulate.

O nouă propunere a lui Vela ca audierile să fie reprogramate săptămâna viitoare a primit susţinerea a doar patru senatori.

Ministrul Carmen Dan a declarat, luni, că va merge la Comisia de Apărare din Senat, unde va clarifica "tot ce este de clarificat" în legătură cu intervenţia din Piaţa Victoriei. 

"(...) Voi clarifica tot ceea ce este de clarificat într-un cadru instiţutional, aşa cum e normal, şi un astfel de cadru poate fi mâine la Comisia de Apărare din Senat, unde sunt invitată începând cu ora 14.30. Vă asigur că acolo avem toată disponibilitatea să răspundem tuturor întrebrilor", a declarat ministrul de Interne. 

Ea mai spunea că în cursul zilei de luni raportul clasificat privind violenţele din Piaţa Victoriei va ajunge la comisiile de apărare din Parlament şi că, între timp, acest raport al Ministerului de Interne a fost solicitat şi de către Parchetul Militar şi a fost pus la dispoziţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.