Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat luni că între septembrie anul trecut şi februarie anul acesta au fost făcute doar 7 sesizări la nivel naţional din sfera traficului de droguri, ea precizând că este nevoie de un efort suplimentar, să îi facem pe tineri să conştientizeze problema şi să sesizeze când este o problemă. Ministrul a mai spus că săptămâna trecută, un specialist vorbea de cazul unui copil de 8 ani care a ajuns la reabilitare din cauza consumului de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Justiţiei a declarat despre fenomenul drogurilor în şcoli, că este sesizat de către autorităţi un număr foarte mic de fapte din sfera traficului de droguri. Între septembrie anul trecut şi februarie anul acest au fost făcute doar 7 sesizări la nivel naţional. ”Un caz a fost într-o scoală generală şi 6 în licee, niciuna din sesizări la nivelul judeţului Argeş. Faptul că sunt atât de puţine sesizări însă către autorităţi, pe mine mă face să fac un apel şi să înţelegem că este nevoie de un efort suplimentar, să îi facem pe tineri să conştientizeze problema. Şi să sesizeze când este o problemă. Săptămâna trecută, un specialist în antidrog, chiar săptămâna trecută avorbit public despre cazul unui copil de 8 ani care a ajuns la reabilitare pentru consum de droguri. La noi în judeţul Arges au fost mulţi tineri care au avut nevoie de ingrijiri medicale, în cazul consumului de droguri, cel mai tânăr a avut 14 ani”, a spus ministrul într-o conferinţă.

Alina Gorghiu a precizat că la nivel naţional, au existat programe de educaţie juridică, derulate de specialişti în aproape 1700 de şcoli în care ”avocaţi, procurori, judecători, ONG-işti au mers şi au angrenat un număr de 690 de specialişti.

”În Argeş vorbim de un total de 300 activităţi de educaţie juridică. Astăzi o să avem o reuniune cu peste 100 de elevi pe tematica droguri şi violenţa în şcoli”, a mai spus Gorghiu, adăugând că tinerii uită uneori cât de fină este linia între teribilism şi infracţiune, între o glumă şi o faptă penală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.