Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri, într-o intervenţie la Digi24, despre momentul rotaţiei premierilor în coaliţie şi riscul unor tensiuni în interiorul PNL, că partidul a găsit un lider care va rămâne pe fotoliul de preşedinte al PNL până după alegerile prezidenţiale şi că speră ca preşedintele Ciucă să nu mai rămână la partid şi să candideze pentru Preşedinţia României şi să o şi câştige, în 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne-am căutat în ultimii doi ani de zile lideri şi cred că am găsit un lider care va rămâne pe fotoliul de preşedinte al PNL până după alegerile prezidenţiale. Vedem după, ce se întâmplă, dar sper eu ca preşedintele Ciucă să nu mai rămână la partid şi să candideze pentru Preşedinţia României şi să o şi câştige”, a spus Alina Gorghiu, precizând că a vrut să omoare orice scenarii care presupun turbulenţe în interiorul PNL, pentru că ele nu există”.

Gorghiu a menţionat că s-a discutat despre ”nevoia unei rotative foarte scurte, rapide, fără niciun fel de mişcare bruscă iar acest lucru este agreat de toţi colegii din PNL”.

”În al doilea rând, nu o dată noi am spus că trebuie respectat protocolul, aşa cum a fost semnat. Dacă însă există discuţii pe care liderii coaliţiei le fac sau le vor face într-un viitor apropiat, în scopul eficientizării activităţii guvernamentale, sigură că ele se vor face şi vor produce consecinţe”, a mai arătat Alina Gorghiu, amintind că formaţiunea i-a dat mandat preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, să facă această negociere politică.

”E un lucru cu care nu am fost de acord noi, cei din PNL şi sper că aţi sesizat că s-a remediat situaţia. Noi am spus că este complet neproductiv să discutăm despre această rotativă, când se va face, cu cine se va facem, ce portofolii se negociază, cine cu cine se schimbă, cu 4 luni înainte de a se produce ea, pentru că se paraliează administraţia”, a mai afirmat Gorghiu, arătând că este foarte importantă stabilitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.