Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi că există un deficit de magistraţi, însă s-au mai liniştit lucrurile în sistemul judiciar, ea precizând că legea pensiilor nu a avut efectele pe care în mod alarmist le anunţau în spaţiul public anumite voci. Alina Gorghiu a mai spus că anul acesta vor fi aproximativ 700 de magistraţi noi intraţi în sistem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se vorbeşte în permanenţă de acest deficit în rândurile magistraţilor, el este real pentru că, din cei 5.000 şi ceva de exemplu de judecători avem aproximativ 1000 de locuri vacante, la judecători. La procurori, din aproape 3000 de locuri sunt cred vreo 940 de locuri vacante. Deci există un deficit de magistraţi, însă s-au mai liniştit lucrurile în sistemul judiciar”, a spus ministrul justiţiei.

Gorghiu a arătat că ”legea pensiilor nu a avut efectele pe care în mod alarmist le anunţau în spaţiul public anumite voci”.

”Sigur, sunt ieşiri din sistem la pensie, le permite legea, însă nu atât de multe cât ne-am îngrijorat noi anul trecut că vor fi. Anul acesta, de exemplu, vor fi în opinia mea şi conform datelor CSM, aproximativ 700 de magistraţi noi intraţi în sistem. Sunt două examene declanşate anul trecut de CSM, unul pentru cei cu vechime în profesie juridică, cam 400 de locuri cu posibilitatea de suplimentare a încă 89 de locuri iar la INM, examenul se va finaliza în martie şi avem 300 de locuri”, a afirmat ministrul.

”Deci, practic, în mod normal în luna martie anul acesta vor intra 700 de persoane în sistem. Este un lucru foarte bun, ieşirile la pensie sunt sub acest număr chiar astăzi sunt 5 magistraţi care erau la pensie care au solicitat reintegrarea în sistem şi nu contează pensie cu salariu şi au făcut opţiunea de salariu”, a mai spus Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.