Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica afirmă că după ce s-a întâmplat astăzi cu eliberarea din penitenciar a primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care a fost achitat în dosarul Colectiv, ar putea exista tentaţia de a ostraciza această tagmă a magistraţilor, ceea ce ar fi o abordare total greşită şi periculoasă dar nu putem să evităm un subiect atât de major precum cel al pensiilor speciale. Despre tăierea pensiilor, Alina Nica a spus că dacă exista o dorinţă serioasă din partea Parlamentului de a rezolva această problemă se putea rezolva foarte simplu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mai ales după ce s-a întâmplat astăzi cu Piedone ar putea să existe tentaţia sau tendinţa de a ostraciza această tagmă a magistraţilor, ar fi o abordare total greşită şi periculoasă pentru societatea românească  dar în acelaşi timp nu putem să evităm un subiect atât de major cum este cel al pensiilor speciale şi aici intră printre alte cateorii şi cea a magistraţilor”, a spus Alina Nica, în emisiunea Proiect de ţară: România de la Prima News. 

Preşedintele CJ Timiş a arătat că sunt câteva chestiuni care pentru publicul larg par că există categorii de favorizaţi şi categorii care nu au niciun cuvânt de spus şi după o viaţă de 40 de ani de muncă primesc o pensie derizorie. ”Atunci, sigur că există frustrare în rândul societăţii şi acest clivaj între categorii ale societăţii. O discuţie cinstită, onestă, pe câteva principii fundamentale trebuie să existe la baza acestei reforme a sistemului de pensii pentru că acest sistem de pensi nu va mai fi sustenabil”, a arătat el.

Despre tăierea pensiilor, Alina Nica a spus: ”Dacă exista o dorinţă serioasă din partea Parlamentului de a rezolva această problemă se putea rezolva foarte simplu, părerea mea personală, ca privitor a ceea ce s-a întâmplat, au fost trei tentative de a desfiinţa pensiile, s-au lăsat acolo cozi de care CCR să se agate astfel încât acestea să se declare neconstituţionale şi atunci unii politicieni ipocriţi spun: Domnule, nu ne-a lăsat CCR să tăiem pensiile. Se pot face aceste ajustări, nu trebuie să le tai definitiv”, a mai arătat Nica.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.