Deputatul Alin Ignat (PNL) a declarat marţi că lucrează cu mai mulţi colegi din PNL la o propunere legislativă care să vină cu facilităţi fiscale consistente, la ce înseamnă sumele peste salariul minim, cu diferite praguri, astfel că, dacă ai 500 de lei peste salariul minim, pe acei 500 de lei să existe o taxare de 20%, nu 46%, cum e în prezent. El a menţionat că scopul este nu să ofere nişte facilităţi care doar scad veniturile la bugetul de stat ci să vină cu nişte facilităţi care ajută inclusiv statul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrăm la un proiect la PNL, pe măsură ce se depăşeşte salariul minim, cred că trebuie să vorbim de nişte facilităţi din punctul de vedere al taxării”, a spus deputatul liberal Alin Ignat în emisiunea România Politică de la Prima News. 

El a precizat că este vorba despre o propunere care să vină cu facilităţi fiscale consistente, la ce înseamnă sumele peste salariul minim, cu diferite praguri.

”Dacă ai 500 de lei peste salariul minim, pe acei 500 de lei luăm doar 20%. Aceasta este ideea, pentru că noi vrem să încurajăm ca munca la negru să iasă la lumină, ca oamenii să aibă salariile corecte pe cartea de muncă pentru că astăzi sunt oameni care au salariul minim pe contractul de muncă şi mai încasează 500 de lei, 1.000 de lei peste ce au pe contract. Pe aceşti bani, statul nu ia nimic, preferăm să luăm zero sau să luăm 20%? Pentru că 46% se pare că nu luăm”, a arătat Ignat. 

Deputatul a precizat că asta vrea PNL şi cu asta vor reuşi ca şi la momentul în care aceşti oameni vor ajunge la pensie, având contribuţii corecte, să aibă pensii corecte.

”Proiectul nu este definitivat. De principiu, nu ne atingem de contribuţia la pensii, pentru că acolo avem o problemă cu bugetul de asigurări sociale, cu Pilonul II, dar tot ce înseamnă conttribuţia la pensii se poate discuta”, a mai spus liberalul, precizând că este nevoie de un acord în coalţie.

”Noi sperăm să îl finalizăm până la încheierea sesiunii parlamentare şi să îl prezentăm în coaliţie şi să avem o discuţie. Îl vom înainta conducerii PNL, va avea un impact pozitiv asupra bugetululi de stat, scopul acesta este nu să oferim nişte facilităţi care doar scad veniturile la bugetul de stat ci să venim cu nişte facilităţi care ajută inclusiv statul”, a mai spus Alin Ignat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.