Oamenii de afaceri cer stabilitate, a declarat miercuri Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, una din cele mai mari agenţii de turism din România, care spune totodată că ”nu este în regulă schimbarea premierului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este în regulă schimbarea premierului. Noi, oamenii de afaceri, cerem stabilitate. Este totodată nevoie de un minister al Turismului, ne-am dori să rămână Mircea Dobre, pentru că a înţeles şi înţelege tematica turismului. În plus, avem acte normative în lucru care trebuie finalizate. Problema este cu schimbarea în general. Dacă se întâmplă o schimbare, vom fi probabil nevoiţi să-l învăţăm pe noul ministru ce este abecedarul în Turism. Unui ministru nou la Turism i-ar lua probabil două-trei luni să se obişnuiască”, a declarat Alin Burcea, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte proiectul cu voucherele de vacanţă acordate bugetarilor, Burcea spune că ”după patru ani de luptă, proiectul s-a născut mort”.

De la 1 decembrie 2018, voucherele de vacanţă se vor transforma în prime în bani, spune Alin Burcea.

”Volumul estimat de vouchere vândute anul trecut este de 17 milioane euro, faţă de 380 milioane euro, cât era potenţialul”, a precizat Alin Burcea.

În 2017, Paralela 45 a vândut vouchere doar pentru companii private, în valoare de 130.000 euro.

”Singura perioadă în care salariaţii de la stat ar trebui să primească vouchere de vacanţă este 2018. Aştept cu interes să văd dacă acest lucru se va întâmpla”, adaugă el.

Turoperatorul Paralela 45, specializat în vacanţe de tip charter, circuite şi turism individual, a înregistrat un volum de vânzări de 50 milioane euro în 2017, în creştere cu 25% faţă de anul anterior.

Pentru acest an, compania mizează pe o creştere a afacerilor de 20% şi deschiderea a cinci agenţii, precum şi creşterea segmentului de vânzări online şi corporate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.