Candidatul Alianţei USR PLUS la Preşedinţie, Dan Barna, a declarat, miercuri, la declanşarea campaniei de strângere de semnături pentru alegeri, că alianţa îşi propune să câştige alegerile şi că el va fi „un preşedinte prezent şi implicat”, „un preşedinte full-time, care este prezent în toată viaţa comunităţii, în toate întâmplările comunităţii, nu doar la crize”. Barna a precizat că lansarea campaniei de strângere de semnături are loc în Piaţa Universităţii pentru că România are „o revoluţie neterminată”. Alianţa USR PLUS a început, miercuri, în Piaţa Universităţii, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dacian Cioloş a transmis un mesaj de susţinere a lui Dan Barna: Dan nu va fi nici preşedinte-jucător, nici preşedinte-spectator, va fi un preşedinte-arbitru, un mediator - VIDEO

UPDATE: Dan Barna a declarat că săptămânal statul eşuează şi că românii au nevoie de restabilirea încrederii.

„Începem astăzi campania de strângere de semnături pentru Alianţa USR PLUS şi candidatul la Preşedinţie. Avem nevoie de 200.000 de semnături până pe 20 septembrie, astfel încât începând de astăzi ne veţi vedea în stradă, alături de cetăţeni, pentru că noi suntem o alianţă care într-adevăr strânge semnăturile pe bune. Mi-aş fi dorit ca acest eveniment să înceapă într-un alt context social, însă dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la Caracal şi la Galaţi şi la eşecul statului în aceste locuri, exact acesta este motivul pentru care eu şi colegii mei am decis să intrăm în politică. Este nevoie de altceva şi este nevoie de ceva mai mult”, a declarat Dan Barna.

El a precizat că el şi colegii lui îşi doresc „o ţară în care următoarele generaţii să îşi dorească să trăiască, o ţară cu autostrăzi, o ţară în care spitalele să fie curate, o ţară cu şcoli mai bune şi o ţară în care statul să fie capabil să-şi apere cetăţenii”.

„Noi am ajuns în politică pentru că ne-am săturat de incompetenţa, dispreţul şi indiferenţa cu care vechii politicieni tratează această ţară de aproape 30 de ani. În urmă cu doar 3 ani, eu eram un simplu antreprenor, priveam politica seara la televizor, ca fiecare dintre noi, şi nu m-am gândit nicio clipă că aş putea să ajung să candidez pentru Preşedinţia României. Spun asta pentru că în tot acest timp am văzut că trebuie să ne implicăm şi că e fundamental necesar să ne implicăm în a schimba lucrurile”, a adăugat candidatul Alianţei USR PLUS. 

Dan Barna a explicat de ce începe campania de strângere de semnături în Piaţa Universităţii.

„Sunt în Piaţa Universităţii pentru că acum 30 de ani părinţii noştri ne-au câştigat libertatea. România are o revoluţie neterminată. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni şi în ultimele săptămâni arată că România are o revoluţie neterminată şi că este datoria noastră să transformăm libertatea pe care ne-au dat-o părinţii noştri şi în bunăstare. Şi nu vorbesc de bunăstare doar în ceea ce înseamă bani în buzunar. Vorbesc de bunăstare în ceea ce înseamnă bucuria şi dorinţa de a trăi în această ţară, bucuria şi dorinţa ca tinerele generaţii să rămână alături de noi. Vom avea în perioada următoare activităţi de campanie, dar scopul Alianţei USR PLUS este să câştigăm Preşedinţia, să dăm primarul Bucureştiului şi primarii marilor oraşe şi să avem o majoritate în Parlament prin care să putem duce din nou România pe un drum de dezvoltare europeană. Am mare încredere în cetăţenii României şi sunt sigur că vom merge împreună la victorie, pentru că miza reală este ca România să se schimbe. Aşa nu se mai poate. De asta sunt în Piaţa Universităţii, pentru că trebuie să încheiem un drum pe care părinţii noştri l-au început acum 30 de ani şi sunt foarte sigur că acest moment este acum. Mergem împreună la victorie şi sunt foarte încrezător”, a subliniat Barna.

El a explicat că Dacian Cioloş şi-ar fi dorit să fie prezent la lansarea campaniei, însă din păcate a avut un eveniment nefericit în familie, care l-a obligat să fie alături de ai săi.

„Vom fi însă alături pe 27 august, pe scenă, când vom lansa programul şi formal campania. (...) Ne propunem să strângem cel puţin 300.000 de semnături”, a mai spus el.

Întrebat care e profilul de preşedinte pe care şi-l propune, Dan Barna a declarat: „Preşedintele este exact acela care dă mesajul şi direcţia unei naţiuni. Un preşedinte prezent, un preşedinte full-time, care este prezent în toată viaţa comunităţii, în toate întâmplările comunităţii, nu doar la crize, este în acest moment necesar fundamental pentru România, doarece românii din Diaspora mi-au spus în întâlnirile pe care le-am avut că ceea ce le lipseşte este încrederea în România. Un preşedinte care să restabilească încrederea este fundamental necesar. Le promitem românilor restabilirea încrederii în ţara noastră. (...) Ceea ce voi face după ce voi ajunge la Cotroceni va fi de preşedinte prezent şi implicat”.

„În momentul de faţă statul eşuează săptămânal în a asigura siguranţa cetăeţnilor şi este o problemă sistemică, nu vorbim doar de un poliţist neinspirat la capătul unei linii de telefon. Problema e mult mai profundă, ţine de corupţie, ţine de clientelism, ţine de nepotism, de transformarea instituţiilor statului în spaţii de angajare a rudelor incompetente”, a mai declarat Barna.

El a refuzat să spună ce greşeli ar fi făcut Klaus Iohannis.

„Nu vreau să vorbesc despre greşeli în acest moment, vom avea dezbaterile din campanie. ceea ce vreau să spun este că România are nevoie de un preşedinte prezent, activ în viaţa ei. Asta voi face eu. Eu îmi propun să fiu un preşedinte prezent în viaţa comunităţii. Oamenii au nevoie de încredere, au nevoid e direcţie, au nevoie ca speranţa să se manifeste într-o prezenţă activă alături de ei”, a spus Barna.

Luni, liderul USR anunţa începerea campaniei de strângere de semnături.

„Alianţa USR PLUS merge mai departe! USR şi PLUS au decis că România are nevoie de noi, împreună! Alianţa USR PLUS îşi continuă apăsat drumul către schimbarea din temelii a clasei politice din România şi către reformarea statului român.  Determinarea în acest sens a ambelor partide a dus la o alianţă politică ale cărei obiective includ alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentarele de anul viitor şi guvernarea României începând cu 2020”, a anunţat Dan Barna.

El a precizat că, miercuri, la ora 11:00, în zona fântânii din Piaţa Universităţii, USR şi PLUS lansează campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidenţiale. 

„Încrederea cetăţenilor ne-a arătat cât de mult au aşteptat românii apariţia unui nucleu al politicii altfel, cu oameni competenţi şi integri. România devine sub ochii noştri un stat al eşecului total de guvernare, un stat care clachează în faţa unor provocări inerente ce ţin de asigurarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, de siguranţa şi viaţa acestora. Cu fiecare zi care trece, este tot mai evident ce nevoie uriaşă au românii de oameni noi şi de o atitudine nouă în politică, de oameni care să pună cetăţeanul în fruntea intereselor şi care să schimbe un sistem în care corupţia, impostura şi incompetenţa au fost adânc înrădăcinate de zeci de ani de proastă guvernare. Primul pas au fost alegerile pentru Parlamentul European. Acum, Alianţa USR PLUS a devenit o confirmare. Împreună cu voi, cetăţenii, vom schimba România de mâine, începând de astăzi!”, susţine Dan Barna, candidatul alianţei la alegerile prezidenţiale.

Sâmbătă, în şedinţe separate, USR şi PLUS au votat încheierea alianţei politice între cele două partide.

Conform legii, propunerile de candidaţi pentru alegerea Preşedintelui României se depun la Biroul Electoral Central, cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor. prezidenţiale, programate pentru 10 noiembrie.

Propunerile se fac în scris şi vor fi primite numai dacă: a) sunt semnate de conducerea partidului sau a alianţei politice ori de conducerile acestora, care au propus candidatul sau, după caz, de candidatul independent; b) cuprind prenumele şi numele, locul şi data naşterii, starea civilă, domiciliul, studiile, ocupaţia şi profesia candidatului şi precizarea că îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a candida; c) sunt însoţite de declaraţia de acceptare a candidaturii, scrisă, semnată şi datată de candidat, de declaraţia de avere, declaraţia de interese, de o declaraţie pe propria răspundere a candidatului în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, precum şi de lista susţinătorilor, al căror număr nu poate fi mai mic de 200.000 de alegători.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.