Deputatul PNL Alexandru Muraru susţine că va cere înfiinţarea în Parlament a unei comisii speciale de anchetă pentru Televiziunea publică, dar şi pentru Radioul public, el considerând că situaţia din cele două instituţii trebuie urgent investigată. El reclamă că la aceste instituţii au existat "numeroase derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalul Alexandru Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că "tot ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înfiinţată în acest scop".

"Situaţia din ultimii ani din televiziunea şi radioul public trebuie urgent investigată oficial. Ceea ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înfiinţată în acest scop. Conform regulamentului Camerei Deputaţilor acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputaţi din două grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de îndată înfiinţarea acestei comisii", afirmă deputatul PNL Alexandru Muraru.

El consideră că la cele două instituţii media au existat "numeroase derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSD şi de instigare a populaţiei pentru nerespectarea măsurile de protecţie împotriva Covid 19".

Deputatul Muraru susţine că respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, întrucât acest lucru "ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste şi al deturnării din banii publici din aceste instituţii".

"Cele două instituţii de media publice au purtat cu neruşinare o campanie de susţinere a PSD în ultimii ani. Prin conducerile SRTV şi SRR şi prin cei care coordonau ştirile şi principalele talk show-uri, dar şi prin alţi pioni transformaţi în „realizatori” sau „producători”, în ultimii ani, orice echilibru politic a fost deturnat în favoarea unui partid care a distrus statul de drept, a proiectat scoaterea României din UE, iar în ultimul an a sabotat combaterea pandemiei prin dinamitarea tuturor măsurilor administrative şi medicale.Publicul trebuie să afle realitatea din aceste instituţii", precizează deputatul PNL Alexandru Muraru.

El afirmă că jurnaliştii, angajaţii şi colaboratorii celor două instituţii media trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa oficial, nu pe la colţuri, în vreme ce deputaţii care vor compune comisia trebuie să solicite documente şi expertize oficiale asupra contractelor, plăţilor, înţelegerilor încheiate de aceste două instituţii.

Totodată, deputatul liberal declară că trebuie investigat şi ceea ce s-a întâmplat la studiourile teritoriale SRR şi SRTV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.