Adrian Dunca, ministrul propus pentru Tineret şi Sport, a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare, el declarând că va cere 198 de milioane de lei în plus pentru sport în 2017 şi că îşi propune să construiască două săli polivalente, două baze nautice, două pentru canotaj, două hipodromuri şi un velodrom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dunca a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului cu 22 de voturi ”pentru” şi 12 voturi ”împotrivă”, parlamentarii PNL, USR şi PMP opunându-se validării acestuia pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Adrian Dunca şi-a început prezentarea în faţa senatorilor şi deputaţilor cu o radiografie a sportului românesc, despre care a spus că se află la un moment de cotitură. El s-a angajat că ministerul pe care îl va conduce va acorda mai mult respect sportivilor, că va crea un Consiliu Naţional al Mişcării Sportive şi va înfiinţa asociaţii sportive şcolare cu scopul de a revitaliza sportul de masă.

Dunca a spus că va introduce educaţia fizică obligatorie în şcoli: o oră pe zi la grădiniţă, trei ore pe săptămână în clasele I - IV şi patru ore pe săptămână la liceu.

De asemenea, ministrul propus al Tineretului şi Sportului a promis consturirea a două săli polivalente ”la nivel naţional”, fiecare cu o capacitate de 10.000 – 15.000 de locuri, două baze nautice, două pentru canotaj, două hipodromuri şi un velodrom.

Întrebat dacă practică vreun sport, Dunca a declarat că practică ”toate sporturile, chiar şi sporturi extreme”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.