Premierul Nicolae Ciucă a discutat, în vizita în Emiratele Arabe Unite, cu preşedintele Mohamed bin Zayed Al Nahyan şi cu prim-ministrul Mohammed bin Rashid Al Maktoum pe tema soluîiilor pentru diversifiarea resurselor de aprovizionare cu petrol şi gaze şi a oportunităţilor de investiţii în România în domeniul energiei regenerabile. De asemenea, au fost discutate şi proiecte în domeniile infrastructurii portuare, agriculturii şi IT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a efectuat, în perioada 20-21 iunie, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. Cu această ocazie, premierul României a avut o întrevedere, la Abu Dhabi, cu A.S. Şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, preşedintele E.A.U. şi cu A.S. Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-preşedintele şi prim-ministrul E.A.U.  Discuţiile au vizat dezvoltarea şi consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic şi sectorial între cele două state. În cadrul întrevederii, au fost abordate teme importante şi prioritare pentru Emiratele Arabe Unite şi pentru România, precum şi subiecte de interes regional şi internaţional”, anunţă Executivul.

Principalele teme au vizat proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii şi IT.

Dialogul a stabilit reperele concrete pentru soluţii privind diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol şi gaze, în contextul situaţiei tensionate din regiunea Mării Negre şi a embargoului european faţă de livrările ruseşti de petrol şi produse petroliere. Totodată, au fost abordate şi oportunităţile de investiţii în România în domeniul energiei regenerabile, atât off-shore, cât şi on-shore.

Vizita a precedat cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite care are loc în perioada 21-22 iunie.

Din delegaţia oficială care l-a însoţit pe premierul Nicolae-Ionel Ciucă în Emiratele Arabe Unite au făcut parte Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor şi infrastructurii, Virgil Popescu, ministrul energiei, Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, reprezentanţii Cancelariei Prim-ministrului, Paula Cristea, Director, Cabinetul Prim-ministrului, Iulian Chifu, consilier de stat şi Dan Cărbunaru, secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului.          

Urmăreşte RoInvest - ediţia a III-a - Eveniment organizat de News.ro, joi, 23 iunie, începând cu ora 10.00, pe News.ro/live, Facebook News.ro si Profit News TV. Evenimentul, organizat în contextul dificultăţilor economice şi războiului din Ucraina, îşi propune să susţină investiţiile ca soluţie pentru înlăturarea efectelor crizei şi pentru dezvoltarea ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.