Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în deschiderea Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări că participarea preşedintelui Volodimir Zelenski la Summit este foarte importantă, iar Ucraina va fi mai aproape de UE şi se va pregăti mai bine pentru refacerea şi reconstrucţia sa

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi face plăcere să găzduiesc astăzi, la Bucureşti, această a VIII-a ediţie a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări. România este primul stat participant care găzduieşte Summitul pentru a doua oară, după ediţia de succes din 2018. Acest lucru arată importanţa pe care o acordăm acestei platforme politice de dialog la nivel înalt. Totodată, transmite un semnal puternic privind încrederea noastră în faptul că Iniţiativa îşi poate îndeplini obiectivele, în ciuda provocărilor cu care ne confruntăm, în actualul context geopolitic”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în deschiderea Summit-ului.

Şeful statului a arătat că astăzi, vor lua decizii foarte importante, acestea fiind incluse în Declaraţia Comună a Summitului pe care o vor adopta la finalul discuţiilor.

”Deciziile vizează direcţia strategică a Iniţiativei, modul în care vor progresa interconectările strategice între Nordul şi Sudul Regiunii celor Trei Mări, în care vor fi sporite investiţiile în proiecte care vor stimula creşterea economică, promovarea unei dimensiuni innovative a Iniţiativei, extinderea Iniţiativei şi multe altele”, a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că participarea preşedintelui Zelenski la Summit ”este foarte importantă pentru că Ucraina va primi astăzi un nou statut, acela de stat participant asociat la Iniţiativa celor Trei Mări, ceea ce îi va permite implicarea în toate instrumentele Iniţiativei şi accesarea investiţiilor pentru proiecte de interconectare strategică”.

”Astfel, Ucraina va fi mai aproape de Uniunea Europeană şi se va pregăti mai bine pentru refacerea şi reconstrucţia sa”, a mai spus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.