Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, răspunzând unei întrebări, că în momentul de faţă nu există "niciun indiciu concret că ar exista altă ţintă decât Ucraina" în ceea ce priveşte agresiunea Rusiei. "Însă noi suntem convinşi că Flancul Estic trebuie întărit", a afirmat Iohannis, menţionând că este nevoie de un "plan pe termen lung pentru a face Flancul Estic mult mai solid şi mult mai bine apărat".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi seară, la Bruxelles, după reuniunea Consiliului European, ce înseamnă pentru România decizia de a suplimenta forţele în Flancul Estic şi dacă există informaţii potrivit cărora Rusia ar intenţiona să-şi îndrepte agresiunea şi către alte state.

"În momentul de faţă nu există niciun indiciu concret că ar exista altă ţintă decât Ucraina, asta trebuie să o spunem clar. Însă noi suntem convinşi că Flancul Estic trebuie întărit, Flancul Estic trebuie întărit şi de aceea suntem foarte mulţumiţi că la NATO, de exemplu, s-a luat deja decizia de a aproba Grupul de Luptă care va staţiona în România, cum de altfel s-au aprobat şi alte grupuri de luptă, în total, faţă de patru grupuri de luptă care sunt acum pe Flancul Estic, vor fi opt. Este important pentru noi, în România, fiindcă Flancul Estic este relativ mai puţin populat în partea Mării Negre şi asta ne-a îngrijorat, de aceea am solicitat încontinuu să avem o prezenţă permanentă, şi acest Grup de Luptă va constitui o prezenţă aliată permanentă la noi, la Marea Neagră. Prin aceste mişcări pe care le facem, clar, România va fi mai bine apărată, dar, după părerea mea şi după părerea noastră, nu trebuie să ne oprim aici, ci să facem un plan pe termen lung pentru a face Flancul Estic mult mai solid şi mult mai bine apărat", a afirmat el.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunţat la finalul summitului extraordinar al alianţei consacrat conflictului din Ucraina, că liderii NATO au fost de acord să pună la dispoziţie sprijin suplimentar Ucrainei şi că au fost aprobate patru noi grupuri de luptă inclusiv în România. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.