Primul-ministru Mihai Tudose a avut, luni, o convorbire telefonică cu Boiko Borisov, omologul său bulgar, în care s-a convenit ca cele două guverne să aibă o şedinţă comună, în septembrie, la Varna, unde vor fi stabilite unele detalii legate de înfiinţarea trilateralei România-Bulgaria-Grecia

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei doi premieri au agreat ca în septembrie să aibă loc o nouă reuniune comună a guvernelor român şi bulgar, la Varna, unde vor fi stabilite detaliile înfiinţării unei trilaterale între România, Bulgaria şi Grecia, pe agenda căreia va fi inclusă şi stimularea turismului în regiune”, informează Guvernul.

În contextul deţinerii de către Bulgaria a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2018, cei doi şef de Guvern au discutat despre posibilităţile de cooperare pe proiecte comune între cele două state în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării şi Mării Negre.

”Premierul Mihai Tudose a propus, de asemenea, conectarea capitalelor Bucureşti – Sofia – Atena printr-o linie feroviară rapidă de persoane, aspect la care vor lucra miniştrii transporturilor din cele trei ţări. Tot pe partea de infrastructură, s-a agreat accelerarea proiectelor celor două poduri peste Dunăre, între Turnu Măgurele - Nicopole şi Călăraşi – Silistra”, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.