Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, a afirmat, duminică, la împlinirea a 10 ani de când România este membră a Uniunii Europene, că ţara noastră a devenit un pol de stabilitate în regiune şi un motor de creştere economică, urmând noi paşi pe drumul european, care trebuie continuat şi aprofundat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Se împlinesc zece ani de când România este membră a UE, 10 ani de creştere şi dezvoltare, de eforturi, de sacrificii, dar şi de realizări. În special în ultimii ani, România a devenit un pol de stabilitate în regiune şi un motor de creştere economică. După aceşti 10 ani în care integrarea europeană a devenit un succes al tuturor românilor, al oamenilor obşnuiţi, dar şi al statului român, urmează noi paşi pe drumul nostru european, care trebuie continuat şi aprofundat”, a spus Corina Creţu, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Comisarul European a ţinut să sublinieze că românii merită drepturi egale în UE şi mai multe şanse la o viaţă mai bună.

“Suntem o ţară demnă şi în plină afirmare şi cu un potenţial de dezvoltare extraordinar şi putem realiza mult mai multe în anii care vin. Cetăţenii români merită drepturi egale în UE şi mai multe şanse la o viaţă mai bună.  Drumul spre Europa, spre mai multă integrare, este cel care va ajuta şi mai mult România şi pe toţi cetăţenii săi. Europa în care credem înseamnă lupta împotriva sărăciei, mai multă solidaritate şi dreptate socială, înseamnă un viitor demn pentru toţi românii”, a completat aceasta.

Corina Creţu s-a declarat optimistă în ceea ce priveşte viitorul european al României.

“Sunt mândră să reprezint România în Comisia Europeană şi sunt optimistă cu privire la viitorul european al ţării noastre. Un gând special pentru tinerii care vor să se implice şi să reuşească în ţara lor: aveţi încredere în proiectul european, fiţi parte a lui şi în următorii zece ani va arăta aşa cum vă doriţi”, a conchis comisarul european.  

România sărbătoreşte, duminică, zece ani de la intrarea în Uniunea Europeană. 

Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007, odată cu Bulgaria. Această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din anul 2003 şi confirmată la Bruxelles, în iunie 2004. România şi Bulgaria au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005.

Aderarea României la UE a avut loc după 12 ani de la formularea solicitării oficiale de intrare în UE. Negocierile de aderare cu România au început în februarie 2000 şi s-au încheiat în decembrie 2004, când a fost confirmată data aderării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.