Probabil că oricine visează la o grădină frumos luminată, care să o pună în valoare, însă te-ai gândit cât costă energia electrică? Află că poţi reduce simţitor costurile, fără să sacrifici design-ul deosebit pe care l-ai obţinut, aşa că citeşte mai departe pentru a afla totul!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Care este consumul real al unui spot LED exterior

Un spot LED de exterior obişnuit are o putere care variază între 5 şi 15 waţi. Spre exemplu, un singur spot LED de 10 waţi, folosit aproximativ 8 ore pe noapte, consumă în jur de 0,08 kWh zilnic. Înmulţind asta cu o lună întreagă, ai doar 2,4 kWh, iar într-un an ajungi la aproximativ 29 kWh. Compară aceste cifre cu vechile becuri halogen, care adesea depăşesc 50 de waţi. Într-un an, acestea ar putea consuma în aceleaşi condiţii chiar şi peste 146 kWh cu un singur spot, aşa că poţi cumpara un model de aici!

Cât poţi economisi într-un an?

Economia este evidentă, dar ce înseamnă asta concret în portofelul tău? Preţul mediu al unui kWh în România este undeva la aproximativ 0,8 lei (în funcţie de furnizor şi tipul de contract). Folosind datele anterioare, un spot LED te costă aproximativ 23,2 lei pe an, pe când un bec halogen clasic poate să îţi ia din buzunar aproximativ 116,8 lei anual. Diferenţa devine considerabilă atunci când multiplici acest calcul la numărul total de spoturi din exteriorul casei tale.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

O casă obişnuită are adesea minim 5 spoturi LED exterioare. În cazul acesta, economia anuală se ridică deja la aproximativ 468 de lei, suficient pentru o cină frumoasă în familie sau o investiţie într-un nou decor pentru grădină. Descopera un spot la un pret avantajos în cadrul magazinului Lumini de Poveste!

Cât rezistă un spot LED

Un alt mare avantaj al spoturilor LED este durata lor de viaţă. Un spot LED de calitate superioară poate funcţiona peste 25.000 de ore, adică mai bine de 8 ani dacă îl foloseşti 8 ore zilnic. În schimb, becurile halogen rareori depăşesc 2.000 de ore. Asta înseamnă că vei cumpăra mai puţine becuri, vei avea mai puţină bătaie de cap cu întreţinerea şi vei scădea considerabil şi costurile asociate.

Cum alegi spotul LED perfect?

Eficienţa energetică este doar începutul deoarece contează şi culoarea luminii, designul spotului şi rezistenţa la intemperii. Cel mai bine e să alegi spoturi cu un rating IP de minim IP65, pentru a rezista în faţa ploilor şi a schimbărilor bruşte de temperatură. De asemenea, culoarea luminii influenţează foarte mult atmosfera generală, iar de exemplu lumina caldă oferă o senzaţie de confort şi relaxare, pe când cea rece se potriveşte unui decor modern, minimalist.

Costuri ascunse evitate

Un aspect adesea trecut cu vederea sunt costurile ascunse ale becurilor tradiţionale. Becurile halogen, pe lângă consumul mare de energie, generează şi o cantitate considerabilă de căldură, ceea ce poate deteriora corpurile de iluminat, ocazie cu care poate genera cheltuieli suplimentare pentru reparaţii sau înlocuire. Cu spoturile LED, aceste probleme dispar complet, deoarece funcţionează la temperaturi mult mai scăzute.

O investiţie mică, beneficii mari

Poţi alege să înlocuieşti iluminatul exterior clasic cu spoturi LED eficiente pentru a reduce costurile cu energia electrică, fără compromisuri din punct de vedere estetic. Pentru că atunci când vine vorba de lumina din grădina ta, merită să ai totul: frumuseţe, confort şi eficienţă.

Merită să vezi ce modele de spoturi sunt disponibile pentru că ai toate şansele să iei o decizie inspirată, care să se potrivească perfect în cazul locuinţei tale!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.