Germania ar putea lua în calcul reintroducerea recrutării militare chiar de anul viitor dacă nu va atrage suficienţi voluntari pentru forţele sale armate, a declarat sâmbătă ministrul apărării, Boris Pistorius, pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Parte a alianţei NATO, Germania încearcă să îşi consolideze forţa militară după invazia Rusiei în Ucraina în 2022, dar se pare că nu va reuşi să atragă suficienţi recruţi. Forţele armate germane au declarat că sunt necesari 100 000 de soldaţi suplimentari în următorii ani pentru a îndeplini obligaţiile NATO.
Conservatorii săi, care conduc o coaliţie în care social-democraţii (SPD) lui Pistorius sunt parteneri secundari, au stimulat cheltuielile militare şi s-au arătat deschişi faţă de serviciul obligatoriu în forţele armate, care a fost abandonat în 2011.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
„Modelul nostru se bazează iniţial pe participarea voluntară”, a declarat Pistorius într-un interviu. „Dacă va veni momentul în care vom avea mai multă capacitate disponibilă decât înscrierile voluntare, atunci vom putea decide să o facem obligatorie”, a adăugat el.
Un nou proiect de lege în acest sens ar putea intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2026, a spus el.
SPD s-a concentrat întotdeauna mai mult pe opţiunile voluntare pentru reconstruirea armatei.
Andreas Henne, comandantul Diviziei de Securitate Internă din Germania, a susţinut sâmbătă, de asemenea, campanii de recrutare. „Am luat calea cea bună, dar acum trebuie să creştem ritmul”, a declarat Henne într-un interviu acordat site-ului de ştiri t-online. „În ceea ce priveşte echipamentele, extinderea infrastructurii şi, mai presus de toate, personalul”.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.