Ambasadorul României la Washington, George Maior, a fost invitat sâmbătă să dea lovitura de începere a meciulu de baseball dintre echipele Washington Nationals şi Chicago Cubs, astfel fiind pregătit un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, iar după lovitura de start a ambasadorului, drapelul României a fost prezentat pe terenul de joc în cadrul unei ceremonii oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a fost invitată sâmbătă să participe la evenimentul „Taste of the World”, organizat de una dintre cele mai apreciate echipe de baseball, Washington Nationals, cu ocazia meciului dintre echipa locală şi Chicago Cubs, cea mai populară echipă de baseball din SUA.

La începutul meciului de baseball dintre cele două echipe, ambasadorul României la Washington, Goerge Maior, a fost invitat să dea lovitura de începere a meciului. Cu acest prilej, Ambasada României a pregătit un eveniment de promovare a Centenarului şi a tradiţiilor culturale româneşti, iar drapelul României a fost prezentat pe terenul de joc în cadrul unei ceremonii oficiale. 

„Preţuiesc în mod special onoarea deosebită pe care clubul de baseball din capitala Statelor Unite ale Americii a făcut-o României, de a ne invita la acest eveniment unic. Faptul că zeci de mii de americani din zona Washington, D.C. au avut ocazia să afle despre România, despre aniversarea Centenarului, despre tradiţiile noastre, este un lucru deosebit care ajută la strângerea şi mai puternică a legăturilor dintre cele două ţări. Sunt pasionat de acest sport minunat, atât de iubit de poporul american şi care oglindeşte, poate în modul cel mai fidel, spiritul Americii. De aceea, cu atât mai mult am apreciat cu deferenţă invitaţia de a da lovitura de începere a acestui meci”, a declarat George Maior, pe stadion, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a ambasadei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.