Ambasadorul francez în România, François Saint-Paul, şi cel german, Cord Meier-Klodt, au dat publicităţii un comunicat de presă comun în care afirmă că acordul încheiat joi între IAR şi Airbus Helicopters pentru producerea elicopterului H215M reprezintă un parteneriat industrial strategic de viitor şi dă şansa României să-şi consolideze reputaţia ca ţară a înaltei tehnologii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fondat pe o cooperare care durează de aproximativ 50 de ani între Airbus Helicopters, lider mondial în aeronautică, şi IAR, lider naţional în domeniul aeronauticii, acest Acord întăreşte un parteneriat industrial strategic de viitor. Este o cooperare care reprezintă simbolul unui puternic angajament european al ţărilor noastre  – România, Franţa, Germania – în domeniul industriei şi al apărării”, a declarat François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România.

Cei doi diplomaţi susţin că parteneriatul franco-germano-român este capabil de execelenţă în domeniul industriei aeronautice.

”Acest proiect comun româno-franco-german nu deţine doar potenţialul creării, în România, a unor locuri de muncă ultramoderne pentru lucrătorii români, ci oferă, în plus, şi şansa consolidării, la nivel mondial, a renumelui României ca ţară a înaltei tehnologii”, consideră Cord Meier-Klodt, ambasadorul german la Bucureşti.

Producătorul francez de elicoptere Airbus Helicopters a semnat cu compania românească IAR un acord general de cooperare exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M, IAR devenind contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere a Ministerului Apărării pentru a-şi înlocui flota îmbătrânită de elicoptere, a anunţat joi compania franceză.

Acordul a fost încheiat în contextul în care Airbus Helicopters a finalizat anul trecut o fabrică nouă în Ghimbav, cu suprafaţa de 10.000 de metri pătraţi, unde va fi produs elicopterul H215.

"Acordul este o etapă importantă în efortul de a construi un parteneriat european în domeniul apărării. Suntem convinşi că relaţia aceasta va mai dura 50 de ani şi că H215M va corespunde total necesităţilor Armatei române", a declarat Olivier Michalon, vicepreşedinte senior pentru Europa al Airbus Helicopters.

Airbus Helicopters este prezent în România de peste 15 ani prin centrul de întreţinere şi reparaţii Airbus Helicopters România, societate ale cărei afaceri sunt generate în proporţie de 75% de contractele pentru export.

În plus, cooperarea dintre IAR şi Airbus este mult mai veche. 

"IAR a construit aproximativ 360 de elicoptere sub licenţă datorită parteneriatului de succes cu Airbus Helicopters şi abia aşteptăm să ne implicăm în personalizarea şi producerea elicopterului H215M”, a afirmat directorul general al IAR, Neculai Banea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.