Ambasada Austriei la Bucureşti consideră că OUG privind codurile penale ar putea slăbi serios legislaţia anticorupţie, periclitând progresele realizate în ceea ce priveşte statul de drept şi independenţa sistemului judiciar şi cere Guvernului să găsească o soluţie acceptabilă pentru toate părţile implicate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ordonanţa de Urgenţă anunţată în 31 ianuarie ar putea slăbi serios legislaţia privind lupta anticorupţie, ceea ce ar pune în pericol progresele realizate", se arată într-o postare pe contul de Facebook al reprezentanţei diplomatice.

Ambasada remarcă faptul că "România a realizat în ultimii ani progrese considerabile în ceea ce priveşte întărirea statului de drept şi independenţa sistemului judiciar".

"Buna guvernare şi statul de drept sunt, printre altele, cele mai importabte precondiţii pentru dezvoltarea economică", arată ambasada.

Ambasada Austriei la Bucureşti cere Guvernului să găsească o soluţie acceptabilă pentru toate părţile implicate, precizând că Austria este partener şi prieten al României în UE.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.