Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc şi ministrul Apărării din Ucraina, Stepan Poltorak, au semnat, joi, un acord privind cooperarea în domeniul transporturilor militare, care stabileşte condiţiile şi procedurile pentru efectuarea transportului militar pe teritoriul ambelor ţări pe reţeaua rutieră, feroviară, precum şi în apele teritoriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, în cadrul vizitei în România a preşedintelui Ucrainei, ministrul Apărării naţionale, Mihnea Motoc şi ministrul Apărării din Ucraina, Stepan Poltorak, au semnat Acordul între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul transporturilor militare.

Documentul stabileşte termenii şi condiţiile, procedurile şi autorităţile responsabile pentru efectuarea transportului pe teritoriul ambelor ţări pe reţeaua rutieră, feroviară, precum şi în apele teritoriale, în sprijinul operaţiunilor de menţinere a păcii, al exerciţiilor comune, precum şi al altor activităţi de cooperare în care cele două state sunt implicate în temeiul acordurilor la care sunt parte.     

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a început, joi, o vizită de două zile în România, el fiind primit, în cursul dimineţii de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. După întrevederea cu preşedintele Iohannis, Petro Poroşenko a mers la Palatul Victoria, pentru un prânz de lucru alături de prim-ministrul Dacian Cioloş. De asemenea, Poroşenko are programate întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit agenţiei Interfax, preşedintele Ucrainei are programată o întâlnire şi cu patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.