Trans Sped, lider în soluţii de transformare digitală, emitent de certificate digitale de semnături electronice calificate, a finalizat împreună cu Banca Comercială Română (BCR) implementarea unuia dintre cele mai ample şi mai complexe fluxuri de digitalizare de pe piaţa din Romania a serviciilor de digital banking. Astfel, Trans Sped a pus la dispoziţie un proces integrat al fluxului, de la momentul identificării clientului în vederea semnării electronice a contractelor bancare printr-un certificat digital, până la semnarea efectivă a documentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, un pas esenţial îl constituie corelarea acestui flux cu arhivarea electronică pe termen lung, în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană, garantând validitatea si păstrarea valorii juridice a documentului.

Importanţa acestui proiect este cu atât mai mare, cu cât BCR a reuşit implementarea celor mai multe fluxuri digitale aferente produselor şi serviciilor bancare oferite atât clienţilor persoane fizice, cât şi clienţilor persoane juridice.

Utilizatorii pot să acceseze numeroase produse şi servicii bancare într-un mod simplu şi confortabil, din faţa telefonului sau a calculatorului, fără să fie nevoie să se deplaseze la bancă. Prin intermediul soluţiilor oferite de Trans Sped, întregul proces este integrat simplu si rapid în cadrul ecosistemului digital George, oferind un proces de calitate şi eficient clienţilor băncii. 

Ne bucură faptul că parteneriatul nostru cu BCR, început încă din 2004, produce în continuare rezultate de referinţă pe piaţa românească. După multe inovaţii şi multe premiere pe care le-am realizat împreună, facem în continuare pionierat în digital banking. Integrarea certificatelor calificate Trans Sped în ecosistemul George BCR aduce beneficii clienţilor băncii, facilitându-le accesul la produsele şi serviciile oferite şi îmbunătăţindu-le experienţa în procesul de obţinere a acestora. Este, de asemenea, şi o dovadă a angajamentului nostru faţă de parteneri în ceea ce priveşte inovaţia şi excelenţa, angajament pe care îl onorăm de fiecare dată” a declarat Alexandru Avram, Director Vânzări Trans Sped

În 2024, peste 80% dintre produsele achiziţionate de clienţii BCR au fost accesate exclusiv prin intermediul aplicaţiei George, 100% digital. Alături de partenerii noştri de la Trans Sped, ne perfecţionăm în permanenţă serviciile digitale oferite clienţilor noştri în cadrul ecosistemului George. Experienţa pe care le-o oferim este foarte importantă pentru noi, aşadar, prin implementarea serviciului de semnătură electronică calificată integrată nativ în ecosistemul George şi furnizată prin intermediul Trans Sped, viteza şi experienţa în utilizarea fluxurilor digitale au crescut semnificativ”, a declarat Cristian Mustata, Director Executiv Adjunct, Distributie Retail BCR

Parteneriatul solid dintre Trans Sped şi BCR, început în 2004, a pus bazele unor iniţiative inovatoare în evoluţia digitală pe piaţa bancară din România. Acest parteneriat a făcut posibilă o serie de reuşite de-a lungul ultimilor 20 de ani, printre care introducerea semnăturii electronice calificate, a identificării video, a primelor fluxuri digitale complete, a soluţiilor de arhivare electronică şi multe alte inovaţii care au servit drept reper în piaţă.

Trans Sped este o companie românească specializată în servicii de transformare digitală, fintech, digitalizare şi automatizare a proceselor. Compania oferă soluţii inovatoare bazate pe certificate digitale pentru semnături electronice calificate, avansate şi simple, precum şi mărci temporale calificate, sigilii electronice calificate şi soluţii de arhivare electronică conforme cu legislaţia naţională şi europeană.

Trans Sped este prima companie din România care a emis certificate digitale pentru semnătură electronică în cloud şi primul Prestator Calificat de Servicii de Încredere certificat conform Regulamentului eIDAS. De asemenea, este prima companie locală care a obţinut avizul Autorităţii. Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt incluse în Lista de Încredere a UE (EU Trusted List) şi sunt cross-certificate cu Federal Bridge of US, asigurând recunoaşterea lor de către instituţii, companii şi organisme publice sau private din SUA şi UE.

Ca membru al SAFE Identity, ETSI şi consorţiului Cloud Signature, Trans Sped contribuie activ la dezvoltarea standardelor internaţionale în domeniu. Prin soluţiile sale, Trans Sped susţine companii din diverse industrii, precum farmaceutică, biotehnologie, financiar-bancar, asigurări, utilităţi, retail şi automotive, în procesul de digitalizare şi optimizare a eficienţei operaţionale la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.