A cumpăra haine calitative, special concepute pentru a rezista testului timpului este o opţiune, dar chiar şi aşa trebuie să cunoaşteţi care sunt metodele prin care puteţi avea grijă de ele. Există diferite materiale din care pot fi realizate anumite piese vestimentare şi fiecare necesită un anumit tip de îngrijire. Unele materiale nu pot fi călcate cu fierul de călcat, iar altele trebuie spălate de mână. În continuare vă vom spune sfaturile experţilor pentru a purta, a depozita şi chiar a curăţa corect hainele pentru a le prelungi durata de viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul rând, gândeşte-te de două ori înainte de a-ţi spăla hainele. Spălarea prea frecventă a hainelor poate duce la deteriorarea fibrelor şi, prin urmare, poate reduce durata de viaţă a acestora. Acest lucru este valabil mai ales în cazul curăţării chimice, care utilizează substanţe chimice dăunătoare care aplatizează foliculii de fibre naturale din unele ţesături. Dacă un articol nu este murdar, dar are nevoie doar de împrospătare, în loc să îl pui la spălat, încearcă să îl agheţi afară sau într-o baie vaporoasă pentru a respira mai întâi.

Când totuşi vine momentul să spălaţi rufele, asigură-te că foloseşti cicluri de spălare la temperaturi mai scăzute. Spălarea rufele la o temperatură scăzută şi utilizarea unui detergent de rufe delicat şi natural va ajuta la menţinerea ţesăturii moi şi, de asemenea, la prevenirea decolorării. Articolele care fac excepţie de la această regulă pot fi articolele care sunt în contact strâns cu pielea ta, cum ar fi lenjeria intimă, lenjeria de pat şi prosoapele - care necesită o spălare la temperaturi mai ridicate.

Totodată, nu trece cu vederea informaţiile prezentate pe etichetele cu instrucţiunile de spălare. Materialele diferite au nevoie de abordări diferite ale spălării. Lâna, de exemplu, ar trebui spălată chiar numai atunci când este absolut necesar, folosind un detergent specific pentru lână pe un ciclu delicat sau prin spălare manuală. Este important să îngrijim în mod corespunzător ţesăturile delicate, cum ar fi caşmirul şi mătasea, care sunt deosebit de vulnerabile la deteriorarea cauzată de substanţe chimice dure şi căldură. Acordă o atenţie deosebită instrucţiunilor de pe etichetă, care te sfătuiesc cu privire la temperatura maximă recomandată la care trebuie spălat un articol.

Unul din trei consumatori evită să cumpere un articol de îmbrăcăminte care necesită curăţare chimică, din cauza efortului suplimentar pe care îl implică acest proces. Curăţarea chimică este un proces foarte intens chimic, care are un impact negativ asupra mediului şi poate avea un efect negativ şi asupra fibrelor textile şi a pielii consumatorilor. Acolo unde curăţarea chimică este singura opţiune pentru îmbrăcăminte, caută agenţi de curăţare ecologici care oferă soluţii de curăţare non-toxice.

Detergenţii standard pot conţine substanţe care pot avea efecte negative asupra mediului, deoarece nu sunt biodegradabile. Din fericire, acum există o varietate tot mai mare de produse de curăţenie ecologice care sunt fabricate din ingrediente biodegradabile, derivate din plante şi alte substanţe prietenoase cu mediul. Folosirea produselor de rufe speciale poate contribui, de asemenea, la extinderea duratei de viaţă a articolelor tale de îmbrăcăminte.

Un alt sfat preţios de îngrijire a hainelor se referă la călcatul hainelor. Atunci când foloseşti fierul de călcat, nu uita că pentru majoritatea ţesăturilor este benefic să îl utilizezi pe dosul materialuluii. În acest fel vei putea preveni degradarea timpurie a materialului. Acest efect este cel mai vizibil pe culorile închise şi pe materiale ca mătasea, raionul şi ţesăturile de in. Pentru catifea, catifea şi ţesăturile texturate este, de asemenea, recomandat să foloseşti fierul de călcat pe dosul materialului pentru a preveni strivirea texturii.

Un alt sfat este să calci hainele în timp ce sunt umede. De obicei, acest lucru ajută la procesul de uscare a hainelor şi le lasă perfecte pentru depozitare. Excepţia intervine atunci când ai nevoie de un fier de călcat complet uscat pentru ţesături care se pot păta uşor cu apă. Pentru a adăuga umiditate, stropeşte uşor hainele cu apă, utilizează funcţia de abur sau de pulverizare cu apă sau foloseşte un spray de călcat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.