Somnul de calitate este vital pentru menţinerea productivităţii noastre pe tot parcursul zilei, precum şi a bunăstării noastre emoţionale. În acest articol, vom explora impactul mediului de dormit asupra calităţii somnului nostru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţi dintre noi s-ar putea să fi observat ce impact negatic are un somn de proastă calitate asupra întregii zile. Somnul insuficient sau inadecvat ne afectează nivelul de stres, ceea ce ne afectează capacitatea de a lua decizii, de a interacţiona cu oamenii din jurul nostru şi chiar de a absorbi informaţii. Suntem frecvent expuşi la situaţii de viaţă stresante şi, deşi nu putem controla, întotdeauna fiecare aspect al mediului nostru, suntem capabili să ne hrănim somnul pentru a ne asigura că este sănătos şi împlinitor. Magazinele Askona oferă o mare varietate de produse pentru somn, cum ar fi un pat dormitor de înaltă calitate, care va rezista mulţi ani.

Un pat dormitor perfect: sfaturi în alegerea unui  model potrivit

Pentru o alegere competentă şi crearea unui loc de dormit perfect, trebuie să urmaţi anumiţi paşi.  În primul rând, este important să decideţi dimensiunea dorită a patului. Intervalul de lăţime poate varia de la 80 la 160 cm, iar pentru a determina parametrii este recomandat să vă întindeţi şi să vă plasaţi mâinile în spatele capului. Dacă nu atârnă de marginea mobilierului şi nu ajung în  cealaltă jumătate a patului, atunci această lăţime va fi suficientă. Lungimea patului este, de asemenea, de mare importanţă. Indiferent dacă există sau nu tăblie, lungimea ar trebui să fie cu 100 mm mai mare decât înălţimea celui care doarme în pat. Înălţimea unui pat dormitor trebuie aleasă în funcţie de preferinţele personale, dar se recomandă ca împreună cu salteaua să aibă între 40 şi 65 cm.

Patul ca element interior important

Un pat dormitor perfect este o componentă importantă atunci când vă decoraţi dormitorul. Designerii recomandă evitarea experimentelor îndrăzneţe cu paletele de culori. Dimensiunea patului în sine atrage deja atenţia, iar utilizarea culorilor strălucitoare poate crea un efect aglomerat în cameră. Tablia patului este considerată o parte decorativă şi, în acest caz, este acceptabil să se utilizeze culori strălucitoare, precum şi decoraţiuni suplimentare sub formă de sculpturi, cusături sau strasuri.

Tăbliile din piele sunt potrivite pentru o varietate de interioare, inclusiv stiluri moderne, etnice, neoclasice şi scandinave. Atât paturile din lemn cu zăbrele sau tăblie sculptate, cât şi modelele cu finisaj forjat vor arăta bine în interioare country, Provence şi retro. Mobilierul metalic, de preferinţă cu un design minimalist şi fără modele şi elemente inutile, este potrivit pentru apartamentele mansardate. Modelele cu spătare înalte şi sculptate din lemn, decorate cu suprapuneri şi strasuri corespund stilurilor romanic, clasic şi palatesc. În interioarele japoneze şi în stilul high-tech, este  preferat un patul dormitor cu platformă joasă, fără picioare.

Alegerea materialelor de fabricaţie

Dacă durabilitatea mobilierului este importantă, este crucial să acordaţi atenţie materialelor utilizate pentru producţie. Dacă aveţi buget suficient, alegeţi lemnul, furnirul sau metalul. Sunt materiale de înaltă calitate, nu emit substanţe nocive în timpul exploatării şi sunt durabile. În cazul fondurilor limitate, se pot lua în considerare plăcile de fibre acoperite cu plastic. Când faceţi o achiziţie, solicitaţi un certificat care să confirme că toate concentraţiile de formaldehidă sunt în limite acceptabile. Astfel, vă asiguraţi că nu există efecte adverse asupra sănătăţii.

Atunci când alegeţi un pat dormitor, merită să urmaţi sfaturile noastre pentru a vă asigura un somn confortabil. Un somn de mai bună calitate reduce nivelul de stres, are un impact pozitiv asupra sănătăţii generale şi creşte productivitatea. Amintiţi-vă că grija pentru un somn sănătos contribuie la fericirea noastră, aşa că nu trebuie subestimată importanţa unui pat. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să vă îmbunătăţiţi calitatea somnului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.