Un angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), şef de birou la centrul local Hunedoara, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat preventiv de către magistraţii Tribunalului Alba, la solicitarea procurorilor Serviciului Teritorial Alba Iulia al DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procurorilor DNA, Florin Opriş, şef birou în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), centrul local Hunedoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către judecătorii Tribunalului Alba, la solicitarea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Din referatul procurorilor a reieşit că, în perioada 2011 - 2015, Florin Opriş, în calitate de şef birou, a pretins şi primit, printr-un intermediar, de la un fermier, martor în cauză, suma totală de 145.000 lei, reprezentând o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urmă.

"În schimbul acestor bani, inculpatul Opriş Florin a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina pe acesta să–i acorde martorului o suprafaţă de teren (păşune) mult mai mare decât cea pe care o primise iniţial.
În 4 mai 2017, în contextul menţionat mai sus, inculpatul a primit de la fermier suma de 25.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", mai precizează DNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.