Un procuror de la DNA Constanţa a formulat cerere de apărare a reputaţiei profesionale, după ce presa a scris că a băgat în puşcărie un avocat, din dragoste, anunţă DNA, precizând că a solicitat CSM să facă verificări în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul Andrei Bodean a formulat o cerere de apărare a reputaţiei profesionale, în legătură cu afirmaţiile din articolul de presă "Procurorul DNA Bodean a băgat în puşcărie un avocat, din dragoste” publicat pe pagina de internet www.evz.ro. şi preluat ulterior de alte publicaţii online, anunţă DNA.

Procurorii adaugă că DNA a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii efectuarea de verificări pentru a se constata dacă informaţiile publicate sunt de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar.

"În textul articolului respectiv, se încearcă acreditarea ideii conform căreia procurorul Bodean Andrei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu rea-credinţă şi cu încălcarea legii, iar întreaga activitate de urmărire penală din cauza ce privea pe inculpatul Sorin Calaigii ar fi fost bazată pe denunţuri mincinoase şi pe presupusa sa dorinţă personală de răzbunare", arată reprezentanţii DNA.

Ei precizează că avocaţii Sorin Calaigii şi Mihaela Bodîrlâu au fost trimişi în judecată în 4 iulie 2014, pentru trafic de influenţă şi şantaj.

În 28 noiembrie 2016, Sorin Calaigii a fost condamnat, definitiv, de instanţa supremă la patru ani de închisoare pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Mihaela Bodîrlău, pentru trafic de influenţă şi şantaj.

"Nicio probă administrată în cursul urmăririi penale nu a fost înlăturată de judecător pe parcursul verificărilor efectuate în procedura camerei preliminare", mai arată DNA.

Potrivit sentinţei date, pe fond, de Curtea de Apel Bucureşti, avocatul Sorin Calaiagii a primit bani de la persoane acuzate de infracţiuni grave de violenţă, pretinzând că ar avea influenţă asupra unor judecători şi i-ar putea determina să pronunţe soluţii care să absolve acele persoane de răspundere penală.

"Pe parcursul urmăririi penale, inculpaţii Calaigii Sorin şi Bodîrlâu Mihaela au sesizat Inspecţia Judiciară, iar ca urmare a verificărilor efectuate, soluţia dispusă a fost clasarea sesizării", mai arată DNA.

În plus, Inculpatul Sorin Calaiagii a formulat plângere împotriva procurorului Andrei Bodean la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Faţă de soluţia de clasare dispusă de parchet, inculpatul a formulat plângere împotriva ordonanţei de clasare, aceasta fiind, la rândul său, respinsă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", potrivit procurorilor.

Ei apreciază că prin articolul publicat se urmăreşte decredibilizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a activităţii procurorilor, precum şi a sistemului judiciar în general.

Potrivit articolului publicat de evz.ro, avocatul Sorin Calaiagii se află în închisoare pentru că procurorul DNA Andrei Bodean nu a reuşit să îi seducă soţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.