Tribunalul Prahova este aşteptat să decidă joi în legătură cu redeschiderea urmăririi penale într-un dosar instrumentat de DNA în care un fost şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi un fost inspector de prevenire au fost cercetaţi pentru că ar fi permis funcţionarea fără aviz de securitate la incendiu a complexului turistic Ferma Dacilor de la Tohani, distrus parţial de un incendiu în care opt oameni au murit. Dosarul fusese clasat, însă după incendiu a fost propusă în instanţă redeschiderea urmăririi penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un complet de la secţia penală a Tribunalului Prahova a amânat în urmă cu o săptămânp, dosarul privind redeschiderea anchetei în care fostul şef al ISU Prahova Elisei Tiberiu Dumitru, în prezent pensionat, şi o fostă angajată a Inspecţiei de Prevenire, care nu mai lucrează în ISU Prahova, dar a rămas în sistemul de urgenţă, sunt suspectaţi că au favorizat funcţionarea fără avize a complexului turistic Ferma Dacilor.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Decizia a fost luată în contextul în care avocatul fostului şef al ISU Prahova a cerut un nou termen, pentru a avea timp să îşi pregătească pledoaria. 
 
”Amână cauza având în vedere cererea de amânare formulată de către apărătorul ales al inculpatului Dumitru Elisei Tiberiu, în vederea pregătirii apărării”, a fost soluţia instanţei. 
 
Elisei Tiberiu Dumitru a condus ISU Prahova şi s-a pensionat în anul 2021, şeful DSU, Raed Arafat, dezvăluind public, după incendiul de la Ferma Dacilor, că pensionarea acestuia şi a unui alt fost şef din cadrul ISU Prahova nu s-a făcut ”cu voia lor”. 
 
Cristina Chelba a fost ofiţer specialist I în cadrul Inspecţiei de Prevenire din ISU Prahova. De mai mult timp, ea a avansat, iar surse din instituţie au declarat pentru News.ro că lucrează în cadrul IGSU, pe o funcţie superioară celei pe care o deţinea în ISU Prahova, având atribuţii care îi permit să îi controleze pe foştii ei colegi de la Prahova.
 
De altfel, numele Cristinei Chelba apare pe ”Lista auditorilor desemnaţi pentru efectuarea auditului de supraveghere la persoanele autorizate să execute lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor, potrivit prevederilor OMAI nr. 87/2010”, listă întocmită la nivelul Centrului Naţional pentru Securitate la Incendiu şi Protecţie Civilă de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi care datează din mai 2018. Numele Cristinei Chelba apare pe lista cu auditori desemnaţi pentru ISU Prahova. “Consider o provocare munca în acest domeniu, pentru că noi, femeile, putem demonstra că suntem la fel de bine pregătite în cele mai multe domenii, ca şi bărbaţii. (...) Experienţa de viaţă şi profesională pe care o poţi dobândi în cadrul ISU, cu greu poate fi acumulată în alt domeniu.”, declara locotenentul Cristina Chelba pentru portalul forum.pompierii.info care a publicat un material despre femeile pompier din ISU Prahova, în urmă cu mai mulţi ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.