Deputatul USR Stelian Ion a reiterat solicitarea pentru ministra Justiţie Alina Gorghiu de a nu urma modelul Predoiu în ceea ce priveşte numirea în funcţii cheie din sistemul de Justiţie cu ignorarea avizului negativ al CSM. Necesitatea de a ţine cont de opinia CSM este cu atât mai mare cu cât procuroarea intervievată, miercuri, pentru şefia Secţiei de combatere a corupţiei din DNA nu a reuşit să înlăture suspiciunile privind activitatea sa din ultimii ani, mai spune parlamentarul USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Procuroarea Moraru nu a răspuns nici astăzi convingător la unele întrebări, cum ar fi demersurile sale în cazul Sorina, minora căreia i-a confiscat paşaportul, mai ales că judecătorii au decis deja, în primă instanţă, că doamna procuror i-a încălcat dreptul la liberă circulaţie. Aceasta insistă că a procedat corect. Nici problema legată de activitatea sa în cadrul SIIJ, unde, în 3 ani, nu a întocmit absolut niciun rechizitoriu, nu a fost lămurită convingător. Ar fi o gravă eroare ca Alina Gorghiu să insiste cu numirea acesteia la şefia Secţiei de combatere a corupţiei din DNA”, a declarat Stelian Ion, deputat USR şi fost ministru al Justiţiei, potrivit comunicatului de presă al USR.

Parlamentarul USR atrage atenţia că, dacă actualul ministru al Justiţiei va continua procedura numirii fără a ţine cont de avizul negativ al CSM, nu ar fi decât dovada unei înţelegeri cu preşedintele Iohannis, aşa cum a avut şi predecesorul ei, Cătălin Predoiu.

„Nu este vorba de nume aici, este vorba de un plan de sabotare a DNA, de a face instituţia vulnerabilă şi atentă la indicaţii politice. Când oamenii lui Iohannis din PNL insistă să pună în funcţii cheie din DNA persoane controversate, este greu de crezut că nu urmăresc un obiectiv mai mare şi pe termen lung. În câteva cuvinte, acest obiectiv înseamnă să fie distrus tot ce au lăsat bun acolo Laura Codruţa Kovesi şi alţii. Distrugerea credibilităţii DNA şi apăsarea pe frână în lupta cu corupţia reală sunt parte din acest obiectiv. Iohannis se pregăteşte să plece de la Palatul Cotroceni, transformat în agenţie de turism, nu înainte de a lăsa în urma sa o justiţie cuplată la butoane politice”, mai precizează Ion.

Pe 5 decembrie 2023, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, de numire în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA a Mihaielei Moraru – Iorga.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.