Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a reacţionat, joi, în legătură cu declaraţii făcute de finanţatorul FCSB, Gigi Becali, despre o judecătoare din dosarul privind palmaresul echipei. ”Afirmaţiile formulate (...) depăşesc orice limită admisibilă a discursului public critic într-o societate democratică faţă de o soluţie pronunţată într-un dosar şi au potenţialul de a încălca independenţa magistratului”, subliniază Secţia pentru judecători a CSM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reacţia vine după ce ProSport a redat ”mai multe alegaţii formulate de o persoană publică, domnul George Becali, referitoare la un magistrat care a pronunţat o soluţie în raport de care domnia sa manifestă interes”.

”Secţia pentru judecători subliniază că afirmaţiile formulate, referitoare la o posibilă legătură între soluţia pronunţată şi pretinsa etnie a doamnei judecător, la aspectul fizic al magistratului, la faptul că persoana publică respectivă s-a interesat şi a aflat că judecătoarea ar fi formulat remarci reprobabile la adresa unor avocate, precum şi că soluţia a fost pronunţată în alt cadru decât cel legal pentru toţi cetăţenii, respectiv ”în sufragerie”, depăşesc orice limită admisibilă a discursului public critic într-o societate democratică faţă de o soluţie pronunţată într-un dosar şi au potenţialul de a încălca independenţa magistratului”, a transmis, joi, într-un comunicat de presă, Secţia pentru judecători a CSM.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Totodată, Secţia pentru judecători aminteşte că hotărârile judecătoreşti sunt supuse controlului judiciar în condiţiile legii, critici putând fi aduse prin intermediul căilor de atac.

”De asemenea, legislaţia prevede cadrul în care pot fi sesizate eventuale conduite contrare standardului profesional impus judecătorilor şi face apel la conştientizarea efectului produs de limbajul public folosit la adresa corpului magistraţilor asupra imaginii şi încrederii cetăţenilor în justiţie”, a transmis sursa citată.

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a afirmat, referitor la o judecătoare din dosarul vizând palmaresul echipei, că dacă aceasta vedea ”brăţări, diamante” la o avocată, aceasta pierdea procesul. 

”Era de etnie, nu că denigrez etnia, dar vreau să zic că a dat o hotărâre…”, a declarat Becali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.