Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, condamnat în dosarul "Gala Bute", a declarat, la ieşirea din închisoare, ca urmare a deciziei ICCJ, că ceea ce s-a întâmplat la completurile de 5 judecători - a căror constituire a fost declarată ilegală de Curtea Constituţională - este "o imensă ticăloşie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem vicitmele unui complot. (...) Ce s-a întâmplat la completurile de cinci judecători este o imensă ticăloşie", a firmat Obreja, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", pentru evaziune fiscală.

El a apreciat că este absolut norml să îi fie admisă contestaţia, să fie rejudecat apelul şi să fie administrate probele care până acum nu au fost administrate.

"Cumva trebuie să se repare lucrurile astea", a subliniat el, referindu-se la cei aflaţi în opinia sa pe nedrept în detenţie şi i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis "să-i fie ruşine" că apără un astfel de sistem.

Obreja s-a referit şi la Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, condamnat în acelaşi dosar la trei ani de închisoare cu executare, şi despre care a spus că a primit termen pentru judecarea contestaţiei în 28 ianuarie.

"Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnatul Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2303/1/2017. Fixează termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 21 ianuarie 2019, Sala Secţiei penale, pentru când se va cita contestatorul condamnat. II. Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr. 181 din 28 martie 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 1532/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2303/1/2017, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului condamnat Obreja Rudel de sub puterea mandatului de executare a pedepsei emis în baza sentinţei penale nr. 181 din 28 martie 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 1532/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2303/1/2017, dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă", au decis judecătorii ICCJ, în cazul său.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.