DNA anunţă, luni, că a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Dincă Cristian-Florian, profesor universitar în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi director al Departamentului de Producere şi Utilizarea Energiei din cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, pentru comiterea a două infracţiuni de luare de mită, în formă continuată (34 acte materiale).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada august 2020 – februarie 2023, inculpatul Dincă Cristian-Florian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la două persoane suma totală de 161.370 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile: “Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft”, derulate în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti”, a transmis DNA.

Sursa citată a precizat că banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizaţia pe care cele două persoane ar fi primit-o în contextul menţionat mai sus, în calitate de angajate în cadrul proiectelor respective.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

 

”La data de 02 martie 2023, potrivit înţelegerii anterioare, inculpatul Dincă Cristian Florian ar fi primit de la una dintre cele două persoane suma de 6.000 de lei, reprezentând tranşa aferenta salariului primit de aceasta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, a mai transmis DNA.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.