Procurorul Mihaela Moraru Iorga a declarat, marţi, la ieşirea de la CSM, unde a fost audiată la Secţia pentru procurori în cazul cererii se revocare formulate împotriva sa de către şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că tensiunea dintre ea şi procurorul şef a părut din cauza faptului că a refuzat să dea curs unor solicitări, dând exemplu un dosar în care Kovesi a cerut ca Elena Udrea să fie reţinută, însă ea a impus măsura controlului judicar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sincer, nici eu nu am înţeles exact ce îmi reproşează doamna procuror şef. (...) Vă pot da un exemplu - Elena Udrea. Mi-a dat Parlamentul aviz doar pentru reţinere, nu şi pentru arestare şi am ieşit şi am spus că atât timp cât nu avem aviz pentru arestare, nu se impune reţinerea, ar fi însemnat să facem un circ mediatic. Am luat măsura controlului judiciar pe cauţiune şi cred că a fost măsura corectă", a declarat Moraru.

Întrebată dacă Kovesi i-a cerut acest lucru direct, procurorul a spus că şefa DNA nu cerea niciodată în mod direct, ci "intervenea prin procurorul şef adjunct".

Mihaela Moraru a mai vorbit despre un caz în care "presiunea" a fost de prelungire a măsurii de arest preventiv, deşi acest lucru nu se impunea.

"Am întocmit un referat prin care am adus la cunoştinţă că, din punctul meu de vedere, prelungirea nu se impune. Probele picaseră, martorii nu îşi mai menţionau declaraţiile, documentele apăreau, deşi anterior se menţionase că ele nu există. Am sesizat conducerea şi am spus că există o problemă cu cel care instrumentase ancheta înaintea mea. În final, presiunea a fost de prelungire a măsurii, am apreciat că este un rău mai mic", a explicat procurorul.

Întrebată despre modul în care a fost chemată la testul poligraf, ea a spus că a fost chemată prin citaţie la 10.32 pentru ora 10.30. Tot despre chemarea la testul poligraf, procurorul Doru Ţuluş a spus, la rândul său, că a fost sunat şi i s-a spus: "Excelenţă, hai jos că am adus aparatul"

Secţia pentru procurori a CSM a avizat marţi revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitării adresate de către şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. Decizia a fost luată după audierea celor doi în şedinţă secretă.

Ţuluş a declarat la ieşirea de la DNA că nu el este cel care a făcut publice înregistrările cu şefa DNA, că aceasta nu l-a "iubit" niciodată şi că în ultimul an DNA a devenit o caricatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.