Procurorul Marin Nicolae de la structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost delegat în funcţia de procuror-şef al Serviciului teritorial Ploieşti, în locul lui Lucian Onea, suspendat de CSM după ce Parchetul General a decis cercetarea acestuia sub control judiciar pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă, a anunţat vineri seară procurorul şef adjunct al DNA Călin Nistor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Situaţia de la DNA Ploieşti afectează toată activitatea direcţiei. Eu, la acest moment, pentru că nu am efectuat control, nu cunosc situaţia reală, dar în această perioadă au fost dispuse nişte măsuri - au fost preluate toate dosarele care vizau membrii familiei Cosma de la Serviciul teritorial la structura centrală, iar astăzi a fost delegat un procuror-sef serviciu din cadrul structurii centrale, care de luni va conduce Serviciul teritorial Ploieşti al DNA”, a declarat la B1 Tv procurorul şef adjunct al DNA Călin Nistor.

El a spune că este vorba despre procurorul Marin Nicolae de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, care a fost delegat în funcţia de procuror-şef al DNA Ploieşti începând de luni, 6 august, printr-o dispoziţie semnată vineri de către procurorul general Augustin Lazăr.

"Am considerat că este mai bine ca acolo să meargă un procuror din structura centrală, să facă inventarul cauzelor în lucru, să dispună şi să propună măsuri. Procurorul Marin Nicolae este un profesionist, un procuror cu mare experienţă", a declarat procurorul şef adjunct al DNA Călin Nistor. 

Lucian Onea a demisionat de la conducerea DNA Ploieşti în 22 mai. Două zile mai târziu, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat că procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti sunt urmăriţi penal, fiind suspectaţi că în perioada aprilie - mai 2015 ar fi constrâns o persoană să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia, iar actele falsificate au fost expediate DNA Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare. 

Secţia pentru procurori a CSM a decis, luni, suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, după ce Parchetul General a decis cercetarea acestora sub control judiciar pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă, fiind acuzaţi că l-ar fi constrâns pe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi liste cu alegători din Republica Moldova, din care să rezulte că oamenii ar fi primit bani drept "mită electorală”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.