Procurorii din Târgu Jiu au început o anchetă, după ce un medic de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu – Secţia Infecţioase nu şi-ar fi exercitt atribuţiile de serviciu şi ar fi refuzat să examineze pacienţi suspectaţi de infectare cu Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pe data de 6 aprilie, în urma apariţiei unui articol apărut în mass-media şi în mediul online, un procurori din cadrul instituţiei s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Astfel, anchetatorii au menţionat că un doctor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu – Secţia Infecţioase nu îşi exercită atribuţiile de serviciu, respectiv refuză să examineze şi să ofere servicii medicale pacienţilor suspecţi de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, serviciile medicale fiind prestate doar de o asistentă medicală.

Cauza a fost înregistrată la data de 6 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu sub cercetările fiind efectuate in rem de către IPJ - Gorj - Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unităţi de parchet.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.