Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi seară, că românii nu au motive să nu se simtă în siguranţă, în contextul conflictului din Ucraina, deoarece România este stat aliat NATO şi avem toate garanţiile de securitate pe care le-am putea avea. Aurescu a adăugat că ”suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte consolidarea consistentă a Flancului Estic”, iar aceasta trebuie privită ca o măsură de apărare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Aurescu a declarat, la Digi24, joi seară, că sentimentul românilor de securitate trebuie să fie unul ”la cote ridicate”. 

”Sentimentul de securitate trebuie să fie unul la cote ridicate, pentru  că România este stat aliat, ca membru NATO avem toate garanţiile de securitate pe care le putem avea, cele mai puternice garanţii de securitate din  toată istoria noastră. Alianţa Nord Atlantică este  cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie, suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte consolidarea consistentă a Flancului Estic”, a declarat Bogdan Aurescu. 

Ministrul de Externe a precizat că a solicitat, încă din 4 martie, regândirea  structurii posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic. 

”Apelurile noastre sunt luate în considerare şi puse în practică. Eu am cerut la reuniunea interministerială NATO de la  de pe 4 martie, regândirea structurii posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic. Deja lucrurile se mişcă în această direcţie. Săptămâna viitoare vom avea un summit NATO la Bruxelles, unde vom discuta atât situaţia de securitate din Ucraina, sprijinul pe care să îl acordăm în continuare Ucrainei, dar şi consolidarea acesta substanţială a Flancului Estic”, a adăufat ministrul de Externe. 

Aurescu a subliniat că românii nu au motive de nesiguranţă. 

”Există toate premisele pentru ca cetăţenii români să se simtă foarte siguri. Facem toate eforturile ca această consolidare consistentă a Flancului Estic să fie privită de toată lumea în parametrii săi reali, care sunt de apărare, deci strict defensivă, fără niciun fel de intenţie de a provoca Federaţia Rusă, dar este normal să ne luăm măsurile de precauţie pe care trebuie să ni le luăm. Deci nu există niciun motiv ca cetăţenii români să nu se simtă în sigutanţă, luăm toate măsurile în acest sens”, a declarat Bogdan Aurescu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.