Şase persoane, printre care şi un secretar de stat în Ministerul Transporturilor, au fost duse la audieri marţi seară, în urma unor percheziţii desfăşurate la Romatsa într-un dosar vizând externalizarea serviciilor de asistenţă juridică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astăzi, poliţişti din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziţie la sediul unei regii autonome, din municipiul Bucureşti. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative. În urma acestei activităţi, s-au ridicat înscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistenţă juridică", anunţă IGPR.
 
De asemenea, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost duse şase persoane, pentru audieri.
 
Conform G4media, regia autonomă la care au avut loc percheziţii este Romatsa, iar vizate ar fi contractele de consultanţă juridică încheiate de Regia de control a traficului aerian în perioada 2013-2017.
 
Printre cele şase persoane duse la audieri se află şi actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, care a condus în perioada respectivă Departamentul juridic al Romatsa, precum şi fostul director Romatsa Valentin Cimpuieru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.