Poliţiştii şi procurorii Parchetului instanţei supreme fac joi 17 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi, la mai multe persoane şi la firme care vând îmbrăcăminte şi încălţăminte, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul produs fiind de peste 15 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au probe că, în perioada 2010 - 2013, o societate comercială din Bucureşti a înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni fictive de achiziţii de mărfuri şi servicii de la alte trei firme cu comportament fiscal de tip "fantomă”, producând astfel un prejudiciu bugetului de stat estimat la 4.688.745 de lei.

"În vederea ascunderii originii ilicite a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, persoanele implicate au creat un circuit financiar, constând în  transferul succesiv prin mai multe conturi bancare aparţinând persoanelor fizice şi juridice implicate, retragerea sumelor de bani în numerar şi returnarea acestora către societatea plătitoare sub forma contravalorii unor livrări intracomunitare fictive către comercianţi înregistraţi în Bulgaria, fiind supusă acestui proces de spălare suma de 10.441.197 lei”, potrivit procurorilor.

Percheziţiile în dosarul care vizează fapte de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul comerţului cu obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte sunt făcute de poliţişti de la Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei şi IPJ Giurgiu, sub coordonarea procurorilor. Acţiunea este sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române şi de Serviciul de Acţiuni Speciale din Poliţia Capitalei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.