Omul de afaceri Florian Walter, adus în ţară la sfârşitul săptămânii trecute şi în cazul căruia Tribunalul Prahova a confirmat mandatul de arestare emis în luna mai 2015, rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Ploieşti i-a respins contestaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins, miercuri, contestaţia formulată de Florian Walter la soluţia Tribunalului Prahova, care a confirmat mandatul de arestare emis pe numele său în luna mai a anului trecut.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Omul de afaceri Florian Walter, care controlează grupul Romprest, este în arest de sâmbătă, când a fost adus în ţară. Tribunalul Prahova a confirmat, duminică, mandatul de arestare emis pe numele lui Walter, în lipsă, în luna mai a anului trecut.

Cercetările în acest caz au fost făcute iniţial de procurorii DIICOT, ei fiind cei care au formulat propunerea, dar între timp dosarul a fost disjuns şi declinat procurorilor DNA Ploieşti. De acolo, cauza a fost preluată de către structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dosarul fiind conexat cu un altul în care Florian Walter este cercetat de către DNA.

În 29 mai 2015, DIICOT Ploieşti a trimis spre judecare la Tribunalul Prahova un dosar în care au fost inculpate 18 persoane pentru constituire de grup infracţional, iar SC Compania Romprest Service, controlată de Florian Walter, a fost  deferită justiţiei ca parte responsabilă civilmente.

Omul de afaceri a plecat din ţară la sfârşitul lunii aprilie 2015, cu puţin înainte ca procurorii DIICOT să înceapă urmărirea penală împotriva sa. Walter a fost găsit în Emiratele Arabe Unite în 2 iunie 2015, în condiţiile în care era dat în urmărire internaţională din 22 mai. 

O escortă formată din poliţişti ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din Poliţia Română l-a adus în ţară, sâmbătă seară, pe Florian Walter, din Emiratele Arabe Unite. Documentele oficiale de extrădare au fost trimise, prin intermediul Ministerului Justiţiei, autorităţilor judiciare din Emiratele Arabe Unite, care au acordat extrădarea.

Walter este suspectat că a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, ce acţiona în mai multe judeţe şi în Bucureşti, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip ”fantomă”. Prejudiciul constatat în acest dosar este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Unele dintre firmele implicate în lanţul comercial fictiv erau administrate de unul dintre finanţatorii echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, şi de soţia acestuia, Cristina Capră. La sfârşitul lunii mai, 18 persoane, printre care şi Nicolae Capră, au fost trimise în judecată de către procurorii DIICOT Ploieşti în acest dosar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.