Procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a afirmat, vineri, că în evidenţele instituţiei sunt 26 de dosare care privesc finanţarea unor partide politice sau a unor oameni politice, refuzând să precizeze dacă vreunul dintre aceste dosare îl vizează pe trezorierul PSD, Mircea Drăghici. ”Vom confirma în situaţia în care în vreo cauză din aceste 26 vom continua urmărirea penală faţă de vreun suspect”, a spus Nistor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călin Nistor a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă există la DNA vreun dosar care îl vizează pe trezorierul PSD Mircea Drăghici sau operaţiunile derulate de acesta.

”Cred că ştiţi că asemenea informaţii nu pot face obiectul comunicării publice. Ce vă pot spune este că în evidenţele Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt în acest moment vreo 26 de dosare care privesc diverse finanţări, fie ale unor formaţiuni politice, fie ale unor persoane politice”, a spus Călin Nistor.

Acesta a completat, explicând că se vor transmite informări în situaţia în care se va continua urmărirea penală faţă de vreun suspect.

Mircea Drăghici a fost propus de către PSD pentru a prelua conducerea Autorităţii Electorale Permanente.

Numele lui Mircea Drăghici a mai fost legat până acum de AEP. Potrivit relatărilor de presă, trezorierul PSD s-a căsătorit în 2013, fiind cununat de fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente Ana Maria Pătru. S-a scris despre relaţia dintre cei doi, având în vedere că documentele financiare ale PSD, întocmite de Drăghici, erau verificate de către instituţia condusă de Pătru.

Ulterior, Ana Maria Pătru a fost cercetată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi trimisă în judecată în două dosare. În primul, procurorii o acuză de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar în cel de-al doilea de luare de mită.

Totodată, în noiembrie 2018, inspectorii AEP au descins la sediul central al PSD, după ce Newsweek România a relatat că sume importante din banii pe care partidul i-a primit subvenţie de la stat, prin intermediul AEP, au fost cheltuite de Mircea Drăghici în interes personal, pentru cumpărarea de maşini de lux.

În 28 noiembrie 2018, Parchetul General a transmis că numele lui Mircea Drăghici apare în două dosare aflate la Parchetul ICCJ, unul dintre acestea pornind tocmai de la dezvăluirile din presă.

Drăghici, însă, a susţinut că nu are cunoştinţă despre aceste anchete şi că nu a fost informat oficial.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.