Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat că a fost anulată cererea PMB de către Curtea de Apel cu privire la o prevedere „absurdă” dintr-un ordin al Ministerului Dezvoltării, lucru care afectează lucrărilor la şantierul din Modrogan 1A, asupra căreie instanţa deja a decis să le suspende. Potrivit acelui ordin al Ministerului Dezvoltării „o autorizaţie de construire care forma obiectul unui litigiu aflat în instanţă nu mai putea fi verificată de către Inspectoratul de Stat în Construcţii, fapt pentru care instituţia aceasta cât şi Prefectura Bucureştiului nu au făcut nimic în cazul Modrogan 1A, a mai precizat edilul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Curtea de Apel Bucureşti a anulat, la cererea noastră, o prevedere absurdă dintr-un ordin al Ministerului Dezvoltării. Potrivit acesteia, o autorizaţie de construire care forma obiectul unui litigiu aflat în instanţă nu mai putea fi verificată de către Inspectoratul de Stat în Construcţii”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

Edilul a adăugat că acesta este motivul pentru care nici Inspectoratul de Stat în Construcţii, nici prefectul n-au făcut nimic în cazul Modrogan 1A şi în alte cazuri.

„În plus, un dezvoltator interesat putea să evite controlul Inspectoratului rugând un prieten să-i conteste autorizaţia pentru motive inventate”, a completat Dan.

Pe 17 februarie, Nicuşor Dan anunţa  că magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis menţinerea suspendării lucrărilor la şantierul din Modrogan 1A, respingând contestaţia în anulare formulată de investitor.

Potrivit primarului general, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat în 8 iulie 2022 Planul Urbanistic Zonal şi autorizaţia emise de administraţia PSD Firea. Fostul edil social-democrat motiva atunci că sunt făcute lucrări de construire pe spaţiul verde, cu încălcarea legii şi că este agresată o zonă construită protejată, încălcându-se regulamentul acesteia, fiind afectată zona de protecţie a monumentului istoric.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.