Administraţia locală din Braşov este obligată să plătească aproape un milion de lei, la care se adaugă taxe şi onorarii în valoare de aproape 40.000 de lei, unei firme care concesionase serviciul de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al oraşului şi care a atacat în instanţă o decizie a autorităţilor locale de a rezilia contractul. Hotărârea instanţei este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procesul dintre firma P&P SRL şi municipiul Braşov a pornit în mai 2021 la secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Covasna. În septembrie 2022, judecătorii din Covasna au dat dreptate firmei private, obligând autorităţile locale să achite societăţii prejudiciul suferit în urma rezilierii contractului de gestiune a parcărilor publice din oraş.
 
”Admite cererea formulată de partea reclamantă SC P&P SRL, în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Braşov. Anulează Adresa nr.48473/07.05.2021, reprezentând declaraţia de reziliere a Contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al municipiului Braşov nr.279/87517/04.09.2020 Obligă pârâtul la plata către reclamantă a daunelor interese în cuantum de 938.595 lei, reprezentând prejudiciul suferit în perioada 08.05.2021 - 30.06.2021”, a fost soluţia pronunţată de Tribunalul Covasna. 
 
În plus, judecătorii au obligat autoritatea locală la plata către firma care a intentat procesul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 39.326 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de expert. 
 
Decizia Tribunalului Covasna a fost contestată de către autorităţi, iar joi Curtea de Apel Braşov a respins definitiv recursul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.